Două farmacii, dispuse să livreze la domiciliul bârlădenilor peste 65 de ani

0
2138

• Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, municipalitatea bârlădeană a solicitat farmaciilor din localitate să comunice dacă pot asigura serviciile necesare acestei categorii sociale. Au răspuns afirmativ două astfel de farmacii din oraș, care sunt dispuse să înmâneze medicamentele de care au nevoie vârstnicii responsabilului din primărie ori celor care s-au oferit voluntari, pentru a le livra acestora acasă.

În încercarea de a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, în special al celor cu vârsta de peste 65 de ani, al căror acces la unele bunuri de necesitate este restricționat în aceste zile, municipalitatea bârlădeană a solicitat farmaciilor din localitate să comunice dacă pot asigura serviciile necesare acestei categorii sociale. Iată ce au de făcut vârstnicii sau aparținătorii acestora pentru a le facilita accesul la produsele medicamentoase.

„Pentru asigurarea medicamentelor de bază persoanelor peste 65 ani, persoanelor fără susținători, bolnavilor cronici, persoanelor cu dizabilități sau altor asemenea, la solicitarea Primăriei Bârlad au răspuns și asigură servicii de specialitate următoarele farmacii:

• BIOSFARM 3 Bârlad, strada Republicii nr. 251 (zona Stadion) -telefon 0235/419.220, program 07.30 – 22.00. Persoane responsabile: farmacist Ștefana Ailiesei și farmacist Ramona Constantinescu;

• ELEFARM Bârlad, strada Republicii nr. 190 (pe platoul din fața Halei Centrale) – telefon 0751.078.002, program 07.30 – 20.00. Persoane responsabile: farmacist Gabriela Prisacariu și farmacist Carmen Râpan.

Pentru ca să beneficieze de serviciile de asigurare a medicamentelor, îi rugăm pe cei vizați să parcurgă următorii pași:

1. Telefonați la numerele de telefon afișate pentru una din cele două farmacii (recomandarea noastră este să sunați la farmacia cea mai apropiată de domiciliu);

2. Comunicați farmacistului (persoanei de contact) următoarele date: numele și prenumele, lista cu medicamentele necesare și dacă aveți rețetă pentru cele compensate sau gratuite, adresa la care se vor livra medicamentele solicitate, numărul de telefon la care puteți fi contactat;

3. Farmacistul vă comunică dacă medicamentele se găsesc în farmacie și valoarea acestora;

4. Responsabilul de la Primăria Bârlad sau persoana voluntară pentru îndeplinirea serviciului de livrare vă înmânează medicamentele solicitate pe bază de chitanță”, au precizat reprezentanții primăriei.

Este bine de reținut că, dat fiind faptul că, la nivel național, farmaciile se confruntă cu un deficit acut al unor medicamente sau produse parafarmaceutice, comenzile se vor procesa în limita stocului disponibil. În cazul lipsei de pe stoc a unor medicamente destinate eliberării pe bază de rețetă compensată sau gratuită, termenul de onorare poate fi, conform legii, de până la 72 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.