Doi rugbiști bârlădeni, cantonament în Franța cu lotul României U18

0
2324

Doi din cei 32 de jucători de rugby convocați la cantonamentul dedicat României U18, ce se va desfășura săptămâna viitoare, în Franța, provin de la CSS Bârlad. Din staff-ul care pregătește „stejăreii” fac parte și antrenorul Florin Ibănescu și preparatorul fizic Dragoș Cernat, ambii foști sportivi la CSS Bârlad.

Lotul național lărgit al „stejăreilor” U18, rugby în XV, va intra în cel de-al treilea cantonament de pregătire din anul 2020. Stagiul are loc între 8-14 martie, la Rouen, Franța. În total, au fost convocați 32 de juniori incluși în lotul național lărgit, printre aceștia numărându-se și doi sportivi din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, secția Rugby, antrenați de Florin Ibănescu. Este vorba despre juniorul Robert Simonel Hîncu (linia a III-a) și Toma Răzvan Mîrzac (centru), care se vor alătura altor 30 de sportivi din țară și străinătate.

Ceilalți „stejărei” convocați la cantonament provin de la cluburi precum CSS Gura Humorului, CSM București, CSS 2 Baia Mare, CS Cleopatra, CSS2 CNE Baia Mare, CNAV Dinamo, LPS Constanța, CSO Pantelimon, Boyne RFC, RC Ponent, CABBG Crabos, Castres Olympique, Leinster RFC Metro, Galwegians RFC, Rouen, Beenchencliff, Rugby Ottignies Club, Colleferro Rugby 1965 și Stade Aurillacois. În acest stagiu, România U18 va avea două meciuri de pregătire cu echipa Rouen Espoir. Partidele sunt programate pentru marți, 10 martie, și vineri, 13 martie. Reunirea lotului are loc pe data de 7 martie, la ora 11.00, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, echipa urmând să doarmă o noapte la Complexul Sportiv Navasart Snagov, iar a doua zi să plece spre Rouen.

Pregătirea în acest cantonament este coordonată de staff-ul format din Cristian Hîldan – director tehnic, bârlădenii Florin Ibănescu – antrenor treisferturi și Dragoș Cernat – preparator fizic, Stelian Burcea – antrenor înaintare, James de Lacey – preparator fizic, Ilie Vlad – medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut și Marius Tincu – antrenor federal.

Florin Ibănescu (31 ani) a fost și continuă să fie antrenor de rugby la categoriile de vârstă U8, U10, U12 și U14 din cadrul CSS Bârlad, iar anterior a jucat la Rugby Club Bârlad, dar și ca junior în categoriile de vârstă mari ale CSS Bârlad. Iar Dragoș Cernat (31 ani) a fost jucător doar la echipele de juniori din cadrul CSS Bârlad, nu și la echipa mare a Bârladului. În ultimii ani, a predat educație fizică și sport la Școala Gimnazială Ibănești, totodată fiind și responsabilul pe județ cu rugby-ul tag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.