Cupa de gimnastică „Minigym”, o reușită

0
1368

• În ciuda faptului că teama de îmbolnăvirea cu noul coronavirus a redus cu câteva zeci numărul participantelor la Cupa „Minigym”, desfășurată în Sala de gimnastică „Andreea Răducan” din Bârlad, organizatorii se declară mulțumiți și spun că a fost o ediție reușită.

Pentru al doilea an consecutiv, secția de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad derulează proiectul interjudețean „Minigim – Copiii de azi, campionii de mâine”. Una dintre principalele activități ale proiectului este o competiție de profil adresată micuțelor gimnaste cu vârsta cuprinsă între 5 – 8 ani. Este vorba despre Cupa „Minigym”, aflată deja la a doua ediție, ce a avut loc sâmbătă, 29 februarie, în sala de gimnastică „Andreea Răducan” Bârlad.

Inițial, și-au anunțat participarea 105 mici sportive de la CSM Onești, CSS Focșani, SCM Bacău, CS „Nadia Comăneci” Onești, CSS Buzău, PC Timișoara, CS „Phoenix” Târgoviște și CSS Bârlad. Însă, în final, de teama îmbolnăvirii cu noul coronavirus (COVID-19), boală care face ravagii în întreaga lume, inclusiv în Europa (în România au fost diagnosticate / confirmate trei cazuri), au concurat doar 75 de gimnaste. Din total, 16 sunt legitimate la CSS Bârlad. Este vorba despre Ecaterina Căldăraru, Alexandra Balan, Gabriela Roșca, Patricia Darie, Giulia Cismaru, Maria Costan, Marina Popa, Alexia Angheluță, Daria Iancu, Daria Cazacu, Daria Bîgu, Maria Căldăraru, Maria Drestaru, Georgiana Avram, Miriam Giușcă și Ilona Balan.

„Numărul concurentelor a fost mai mic decât cel al sportevelor înscrise. Au fost inspectorate școlare care a interzis deplasarea copiilor din cauza epidemiei de coronavirus, așa că din cele 105 de fetițe înscrise, în competiție au intrat 75. Au lipsit CSS Focșani și LPS Onești, care nu au primit acordul de a pleca din cauza epidemiilor de infecții respiratorii acute și coronavirus. În schimb, CS «Phoenix» Târgoviște a venit la Bârlad de pe 28 februarie, astfel că a participat la un antrenament comun – schimb de experiență cu noi. Totul a decurs foarte bine. Fetițele s-au bucurat de gimnastică și de concurs, iar la final, au plecat fericite pentru că au primit medalii, diplome, cadouri și dulciuri drept răsplată pentru munca lor. Cupa «Minigym» a fost o încântare pentru micuțele gimnaste, iar din punctul nostru de vedere a fost o reușită. Le mulțumim cluburilor partenere pentru participare, părinților pentru susținere, Primăriei Bârlad pentru implicare și copiilor pentru că ne-au umplut sufletul de bucurie!”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, șefa catedrei de gimnastică din cadrul CSS Bârlad.

De menționat că proiectul interjudețean „Minigym – Copiii de azi, campionii de mâine” își propune dezvoltarea experienței psiho-motrice și abilităților competiționale ale sportivelor cu vârste cuprinse între 5-8 ani, în vederea stimulării motivației pentru practicarea gimnasticii. Proiectul este coordonat de colectivul de antrenori Ana-Maria și Liviu Iordache, Sebastian Panaite, Alexandru Crupenschi și Paula Bîcu. Partenerii CSS Bârlad în derularea proiectului „Minigym – Copiii de azi, campionii de mâine” sunt cluburile participante, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Asociația Județeană de Gimnastică Vaslui și Primăria Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.