Credința și omenia dotează Spitalul Județean

0
694

După ce s-a aflat că la nivelul Spitalului Județean de Urgență Vaslui nu există un aparat de testare pentru depistarea noului coronavirus Covid-19, Episcopia Hușilor, alături de mai mulți binefăcători, prieteni ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, s-au implicat în demersul de achiziționare a unui astfel de aparat, donând suma de 20.000 euro. Și SC GAZ EST SA Vaslui, prin directorul general Adrian Tighici, a donat Spitalului de Urgență suma de 15.000 de euro. 

Într-un timp foarte scurt, multe firme, fundații, asociații, dar și simpli cetățeni și-au anunțat sprijinul financiar pentru Spitalul Județean, nu numai pentru cumpărarea aparatului de testare, ci și a consumabilelor necesare și a noilor dotări pentru secția de terapie intensivă. Astfel, pragul de 45.000 de euro a fost depășit chiar sâmbătă, după ce grupul de firme SAFIR a donat încă 10.000 de euro, managerul Spitalului Județean, Ana Rinder, anunțînd că, alături de sumele în valută, se strânseseră și peste 30.000 lei, iar spitalul vasluian avea șanse reale să fie dotat cu aparatura necesară testării COVID-19. În alte câteva ore, credința și omenia vasluienilor au dublat suma, deja, sâmbătă seara, în contul spitalului fiind donate suma de 90.000 de euro! Și donațiile continua!

Iată alte nume de firme și persoane fizice care au contribuit la salvarea vieților:

– SC ADRIAN TRANS (reprezentant legal Adrian Costin) – 15.000 lei. 

– “Școala de Mate” Vaslui, a firmei SC Promath Consulting SRL, reprezentată de Liliana Damian – 750 lei.

– Centrul de Excelență în Stomatologie – Atelierul de Dinți Vaslui (dr. Iordan Apostu Andra și dr. Iordan Ionuț Georgian) – 10.000 lei.

– SC Agricola Picioroagă SRL (Ștefan Picioroagă) – 2.000 lei. 

– Pescuit Sportiv Pușcași (Lungu Marian) – 10.000 lei.

– SC Moldsting SRL Vaslui (Bârsă Eduard, administrator) – 5.000 lei.

– Cabinet Pneumologie Vaslui (dr. Robu Rodica) – 10.000 lei.

– ACAJU Vaslui, magazin de mobile online – 15.000 lei.

– SC Aurocor SRL (Cracea Cornel) – 10.000 lei.

– SC FRIGOREB SRL Vaslui (Ionuț Rebegea) – 10.000 lei.

Pentru a veni în sprijinul celor care se află în prima linie a ajutorării celor bolnavi, Episcopia Hușilor pune la dispoziția Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui o ambulanță. Autospeciala a fost primită de Episcopia Hușilor din partea Crucii Roșii Bavareze.

Până în acest moment, prin intermediul Comitetului de sprijin comunitar înființat la nivelul Centrului Eparhial Huși, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor urgente ale persoanelor, care se află în carantină sau izolare la domiciliu, precum și a vârstnicilor care sunt în imposibilitatea de a se deplasa sau care prezintă multiple afecțiuni cronice grave, au fost distribuite peste 1.500 de kilograme de alimente, în parteneriat cu SC Elit Alba, iar mai multe persoane care au solicitat medicamente, li s-au adus la domiciliu. Acțiunile vor continua în perioada următoare.

„Îndemnăm pe toți cei care pot să vină în sprijinul celor care se află în situațiile de risc amintite sau a cadrelor medicale, să o facă cu conștiința că ajutorul lor chiar poate face diferența în astfel de situații, grija față de aproapele aflat în nevoi fiind expresia cea mai fidelă a credinței în Dumnezeu”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.