Coronavirusul rescrie calendarul activităților culturale și artistice

0
911

• Primăria municipiului Vaslui a anulat tradiționalul Concert de 8 Martie, dedicat femeilor, fiind posibil ca și alte manifestări artistice din următoarea perioadă să aibă aceeași soartă.

Municipalitatea vasluiană a luat decizia de a anula concertul dedicat Zilei Femeii, care urma să fie susținut de Marcel Pavel și formația Proconsul, pe 8 martie, la Sala Sporturilor. Motivul anulării îl constituie coronavirusul și în special creșterea numărului de vasluieni reveniți în ultima perioadă din străinătate, inclusiv din zone afectate de această epidemie, care ar putea fi purtători a acestui virus. Trebuie spus că Primăria municipiului Vaslui este printre primele din țară care ia decizia anulării sau reprogramării manifestărilor artistice în această perioadă, exemplu care a fost luat și în alte orașe, unde, la rându-le, au fost anulate mai multe evenimente deja programate.

În plus, această decizie ar putea afecta și alte manifestări programate la nivelul municipiului Vaslui, inclusiv, posibil, Concursul Național de Interpretare Muzart, ce ar trebui să se desfășoare pe 21 martie, ori manifestările programate pentru Ziua Pământului, 28 martie. Sunt în pericol și manifestările anunțate pentru luna aprilie, dacă situația generată de coronavirus se va agrava. Printre cele mai importante astfel de manifestări pregătite de municipalitate sau la care aceasta este partener se regăsesc ediția a XVI-a a Festivalului Național de Muzică și Dansuri Populare „Cântec drag din plai străbun”, programat a avea loc pe 10 – 11 aprilie, „Ouă încondeiate, Icoane” – Expoziție, atelier, vânzare, ce ar urma să se desfășoare în perioada 10 – 12 aprilie, urmat de Târgul de Paște, ce ar urma să aibă loc între 12 și 18 aprilie, sau chiar Concertul Pascal de la Curțile Domnești, recital de pricesne și muzică religioasă ce ar urma să se desfășoare în perioada 19 – 21 aprilie.

Cert este un lucru: paza bună trece primejdia rea. Este preferabil ca unele manifestări artistice, culturale sau sportive să fie anulate sau reprogramate, decât participarea la acestea să expună populația la periculosul Covid-19. Dealtfel, pe lângă respectarea cu strictețe a igienei personale, evitarea aglomerației și în special contactul sau apropierea de persoane susceptibile de a avea gripă, fie ea „românească” sau „chinezească”, sunt principalele recomandări ale specialiștilor de sănătate, pentru a evita îmbolnăvirile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.