Constantin Duluțe, donație vitală pentru Bârlad: un aparat pentru testarea COVID-19!

0
1005

• Așa cum a sărit în sprijinul a numeroase instituții și foruri din Bârlad, donând sume de bani imense pentru buna funcționare și pentru dotări, omul de afaceri bârlădean Constantin Duluțe nu a rămas indiferent nici acum, când criza COVID-19 pune stăpânire pe România. Deja cunoscut ca fiind un mare filantrop, omul de afaceri a cumpărat un aparat pentru testarea suspecților bolnavi de coronavirus pentru spitalul din localitate.

La mjlocul săptămânii trecute, mai exact pe 18 martie, edilii bârlădeni făceau un apel către cetățenii și mediul de afaceri din Bârlad pentru a contribui cu sume de bani pentru achiziționarea de materiale sanitare și, în special, echipamentele de protecție destinate medicilor, asistenților medicali și infirmierilor care intră în contact cu bolnavii contagioși. Primul care a făcut un gest de mare omenie, ca de fiecare dată când a avut ocazia să ajute instituțiile și ONG-urile din oraș și din județ, a fost omul de afaceri Constantin Duluțe. Acesta l-a contactat pe primarul Dumitru Boroș, cu care are o relație de prietenie de mulți ani, și l-a anunțat că se oferă să ajute Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu un aparat care analizează probele prelevate suspecților de infectare cu noul coronavirus.

Aparatul (Real Time-PCR), în valoare totală de 75.898 de dolari, din care a fost achitat deja avansul de 52.000 de dolari, este similar cu cel aflat în dotarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și va veni însoțit de kit-uri aferente pentru determinarea COVID-19. Aparatul va ajunge la Bârlad în câteva zile, până atunci personalul medical al unității spitalicești urmând să pregească spațiul unde va fi amplasat și să doteze personalul care îl va folosi.

„Important este că apelul nostru a avut ecou și că astfel oamenii, fie ei simpli sau de afaceri, au conștientizat momentele grele prin care trecem cu toții. Într-adevăr, am fost contactat de domnul Constantin Duluțe, care s-a oferit să facă această donație vitală pentru situația în care ne aflăm, motiv pentru care nu pot decât să îi mulțumesc public, în numele tuturor locuitorilor municipiului Bârlad! Mai ales că, în situații critice, domnia sa a demonstrat mereu că este alături de bârlădeni, ceea ce arată că este un om de excepție”, a declarat primarul Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.