CL Vaslui – la vremuri noi, măsuri noi!

0
729

• Pe perioada măsurilor impuse din cauza crizei Coronavirus, convocarea și desfășurarea ședințelor Consiliului Local al municipiului Vaslui se vor face exclusiv prin mijloace de comunicare electronice, evitându-se contactul direct între consilieri ori între aceștia și angajații primăriei sau membrii aparatului de specialitate al primarului. În consecință, și problemele propuse dezbaterii vor fi doar cele de maximă urgență, ce nu suferă amânare. Printre acestea, acordarea de ajutoare gratuite constând în alimente și produse de igienă persoanelor izolate la domiciliu și vârstnicilor de peste 65 de ani fără venituri.

Consiliul Local al municipiului Vaslui va fi convocat azi într-o nouă ședință extraordinară, primul punct al ordinii de zi fiind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a instituției, în sensul respectării măsurilor aferente situației de urgență în care ne aflăm. Astfel, CL se va conforma cerințelor transmise de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, de restricționare a activităților care presupun participarea unui număr mare de persoane, cum este cazul acestei instituții, la a cărei ședințe participă, de obicei, în afara celor 21 de consilieri municipali, primarul și secretarul municipiului, șefi de compartimente, dar și alte persoane interesate, inclusiv observatori din mass-media. În aceste condiții, ședințele nu vor mai fi publice, ele urmând a se desfășura prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare, la fel urmând a se proceda și în cazul convocării consilierilor ori a exercitării votului de către aceștia. Rezultatul votului, precum și orice discuții legate de subiectele aflate pe ordinea de zi vor fi apoi făcute publice, prin intermediul procesului verbal al ședințelor ce va fi publicat pe site-ul primăriei.

Trebuie spus că situația excepțională în care ne aflăm a silit autoritățile locale vasluiene să nu convoace, în această lună, nicio ședință ordinară, ședință care ar fi presupus și convocarea ședințelor comisiilor de specialitate ale Consiliul Local. În schimb, au fost convocate două ședințe extraordinare: în prima s-a aprobat alocarea sumei de 200.000 lei Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pentru achiziționarea a două containere speciale pentru a găzdui noul echipament Real Time PCR pentru testarea anti-coronavirus ce urmează a fi achiziționat din donați de căte unitatea spitalicească. O a doua ședință extraordinară, cea convocată azi, are pe ordinea de zi doar 4 puncte, între care modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a instituției, dar și aprobarea Planului de măsuri pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, a persoanelor vârstnice peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor, și a altor categrii vulnerabile, pentru a se preveni răspândirea Covid 19. Respectivul proiect prevede finanțarea de la bugetul local al măsurilor cuprinse în Planul propus de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Vaslui, prin care se asigură pachete cu alimente de bază conținând un necesar pentru 7 zile, în valoare de 100/lei, și a unui pachet cu produse igienico-sanitare necesare pe perioada stării de urgență, în valoare de 50 lei, pentru persoanele izolate la domiciliu și persoanelor vârstnice peste 65 de ani. Este vorba de ajutorarea acelor persoane fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu au sau au rămas temporar fără venituri, pe perioada stării de urgență.

Celelalte două proiecte de hotărâre supuse votului consilierilor locali se referă la repartizarea unei locuințe ANL în prezent disponibile către solicitantul aflat pe locul 1 pe lista de priorități pe anul 2020, dar și prelungirea cu 6 luni a mandatului administratorului provizoriu al Locativa SRL, Nicu Palade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.