Candidatul PSD la Primăria Bârlad: „Îi mulțumesc domnului primar Boroș!”

1
2904

• Surpriză sau nu, candidatul desemnat de PSD Bârlad la primărie este nimeni altul decât Constantin Constantinescu, fost primar timp de aproape trei mandate, adică între anii 2004 – 2015. Prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă, Constantinescu a subliniat că va face o campanie electorală civilizată și de bun simț și a ținut să-i mulțumească actualului edil șef al urbei, Dumitru Boroș, principalul său contracandidat, pentru faptul că i-a dus la bun sfârșit câteva din proiectele demarate în anii trecuți.

La o zi după desemnarea candidatului PSD la Primăria Bârlad, președintele formațiunii politice, Adrian Solomon, a organizat o conferință de presă pentru a-l prezenta oficial. Asta chiar dacă informația a fost anunțată întâi pe rețelele de socializare. Acesta a ținut să precizeze că, pe 19 martie, Comitetul Executiv Municipal al PSD Bârlad a decis ca viitorul candidat la fotoliul de primar să fie Constantin Constantinescu (67 ani), ex-edil șef în intervalul iunie 2004 – februarie 2015.

„Domnul Constantinescu este un om care, atunci când plângerile și delațiunile mincinoase s-au adunat în număr destul de mare, a decis să se retragă din funcție și din viața publică, rămânând să-și rezolve întâi problemele semnalate de acele delațiuni. După un număr important de clasări și NUP-uri (neînceperea urmăririi penale, n.r.) și o achitare la Curtea de Apel Iași, astăzi nu are nicio problemă legată de justiție. Este mai curat decât în prima zi de mandat în 2004”, a declarat Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, înainte de a-i da cuvântul lui Constantinescu.

„Mulțumesc organizației locale și celorlalți colegi din organizația noastră pentru desemnarea mea cu unanimitate de voturi. Mai mult ca sigur, împreună vom putea face o campanie electorală civilizată, de bun simț și vom arăta concetățenilor noștri că cei 11 ani cât am fost la conducerea Primăriei Bârlad au fost niște ani destul de buni pentru bârlădeni, cu multe realizări. Probabil că, în viitorul mandat, dacă vom fi împreună, vom putea realiza lucruri cel puțin la nivelul celor de după anul 2004 și până în 2015”, și-a început cuvântarea Constantinescu.

În continuare, acesta a dat citire discursului lui Solomon din cadrul ședinței Consiliului Local din data de 26 februarie 2015, când Constantinescu și-a prezentat public intenția de a demisiona din funcția de primar începând cu data de 1 martie 2015. Momentul a ținut minute bune, întrucât a fost presărat de multe paranteze, inclusiv pentru a-i mulțumi actualului primar, liberalul Dumitru Boroș, principalul său contracandidat la alegerile locale din acest an, pentru că a dus la bun sfârșit unele din proiectele începute de el.

„Din fericire pentru actuala conducere, majoritatea lucrărilor de investiții care s-au derulat în ultimii 3-4 ani au fost o continuare a lucrurilor începute de administrația pe care eu am condus-o. Aș aminti doar atât: canalizarea menajeră din cartierele Munteni și Podeni, care a fost inițiativa noastră, inclusiv împrumutul și studiul de fezabilitate; sala de sport a Școlii «Episcop Iacov Antonovici», a cărei documentație a fost pregătită tot de noi; finalizarea lucrărilor de consolidare a Școlii «Iorgu Radu» și exemplele ar putea continua. De ce să nu spun, sunt bucuros să recunosc faptul că îi mulțumesc mult de tot actualului primar, domnul Boroș, pentru că a continuat obiectivele de investiții pe care noi le-am inițiat și le-am pus în operă. Și chiar dacă nu am fost invitat să tai panglici la lucrările pe care eu le-am inițiat, poate că a fost o scăpare a domniei sale, îi mulțumesc atât lui cât și consilierilor locali, pentru că au înțeles să continue lucrările gândite, pregătite de mine ca un profesionist, fiind inginer constructor și nu profesor sau avocat”, a precizat ex-primarul Constantinescu.

Deocamdată, acesta nu a făcut public nici sloganul de campanie și nici programul de măsuri propuse pentru mandatul 2020-2024, în schimb, timp de câteva zeci de minute, a prezentat pe scurt toate dosarele penale în care a fost cercetat și/sau judecat, precizând că, în curând, toate aceste informații vor putea fi publice pe pagina sa de internet, aflată în construcție.

În final, întrebat fiind de ce s-a anunțat public abia acum candidatura lui Constantinescu, în condițiile în care, în ianuarie, au fost propuse alte trei nume (Roxana Miron Feraru, Dorin Apostu și Traian Petcu), iar despre Constantinescu se știa în Bârlad de cel puțin o lună, Adrian Solomon a explicat că sondajul intern realizat a relevat că fostul primar este singurul care ar putea să-l învingă pe actualul edil șef, așa că el a fost desemnat să intre în luptă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.