Bârlădenii izolați la domiciliu și cei peste 65 de ani vor primi, zilnic, hrană de la Cantina de Ajutor Social

2
3652

• Bârlădenii auto-izolați la domiciliu și cei cu vârsta peste 65 de ani, identificați de autorități ca fiind în dificultate sau în imposibilitatea de a-și asigura singuri bunuri de strictă necesitate, vor primi zilnic pachete cu hrană de la Cantina de Ajutor Social. În acest sens, consilierii locali au aprobat, ieri, în regim de urgență, alocarea sumei de 150.000 lei, bani ce ajung pentru o lună pentru 250 de persoane.

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că, începând de astăzi, România intră în carantină totală și că vârstnicii peste 65 de ani sunt obligați (pentru binele lor) să rămână cât mai mult timp în casă, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a convocat o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local. Pentru a fi cât mai răsfirați, întâlnirea aleșilor a avut loc ieri, 24 martie, începând cu ora 16.00, în sala mare a Cinematografului „Victoria”. Printre cele trei proiecte de pe ordinea de zi, toate în strânsă legătură cu criza cauzată de pandemia de coronavirus, se numără și unul ce vizează „aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 150.000 lei, necesară achiziționării și distribuirii hranei pentru persoanele izolate la domiciliu, persoanele în vârstă de peste 65 de ani sau în situații deosebite, fără susținători sau alte forme de ajutor”.

„Având în vedere contextul actual din țara noastră și anume declararea stării de urgență din cauza pandemiei cu virusul COVID-19, având în vedere prevederile art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, unde se stipulează că autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor, propun alocarea din bugetul local a sumei de 150.000 lei pentru achiziționarea și distribuirea de hrană pentru aceste persoane. Suma va fi pusă la dispoziția Cantinei de Ajutor Social, din această sumă putând fi pregătite 7.500 de pachete cu un preț de 20 lei / pachet / zi / persoană. În acest fel, vom putea acoperi un necesar de o lună pentru un număr de 250 de persoane”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre aprobat de consilierii prezenți.

2 COMENTARII

  1. Cum imi voi putea cumpăra reteta comoensata de la farm,,Sensiblue,, inaprilie?Sunt o clienta a acestei farmacii,din centrul municipiului.

  2. Buna ziua ,cum ii ajuta eu am sunat la primărie si nimeni nu știe exact pe cine si cum eu am semnalat 2 persoane in vârsta 83,respectiv 89,ani cu boli si fără putere de deplasare mi-au raspuns ca daca nu erau înregistrate la primărie nu pot sa primească ajutor, specific neavând copii sau pe cineva care sa le faca mâncare .Va rog daca stiti ceva datimi un mesaj unde as putea sa ma adresez .am căutat adresa .Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.