Autoritățile bârlădene dezinfectează cele mai circulate trotuare

0
1128

• Dacă, la finele săptămânii trecute, s-a dat startul dezinfecției clădirii Primăriei Bârlad și a tuturor imobilelor în care își desfășoară activitatea direcțiile și serviciile din subordinea administrației locale, iar la începutul acestei săptămâni, s-a trecut și la dezinfecția celor mai circulate artere din oraș, iată că, miercuri noapte, a început și dezinfectarea celor mai circulate trotuare.

Teama de răspândire a noulul coronavirus printre cetățenii din Bârlad îi face pe edilii orașului să ia, în fiecare zi, măsuri pentru a preveni infectarea localnicilor cu COVID-19. Pe lângă închiderea unor servicii care lucrează cu publicul și interzicerea desfășurării activităților cultural-educative și sportive în oraș, s-a dispus și demararea unei ample operațiuni de dezinfecție. În primă fază, vineri, 13 martie, au fost dezinfectate clădirea primăriei și toate imobilele în care își desfășoară activitatea direcțiile și serviciile din subordinea Primăriei și a Consiliului Local Bârlad, iar luni, 16 martie, s-a trecut la dezinfecția celor mai circulate artere din oraș.

Primarul Dumitru Boroș a dispus începerea dezinfectării trotuarelor de pe străzile cu cel mai mare trafic pietonal din oraș, operațiune care a fost demarată în noaptea de 18/19 martie. Măsura este executată de SC CUP SA și se aplică după miezul nopții. Primele străzi care au intrat în acest proces de dezinfecție sunt artele din zona centrală, spre partea de Nord a orașului, până în zona Fepa. Noaptea trecută (19/20 martie), dezinfecțiile au continuat cu trotuarele de pe distanța Cerbul de Aur – Confecții – Gară, iar în această noapte (20/21 martie) vor fi dezinfectate zonele pietonale de pe străzile din zona Podul Verde spre Confecții. Pe timp de zi, vor intra la dezinfecție trotuarele străzii Vasile Pârvan și ale Bulevardului Epureanu.

„După cum am anunțat, nu precupețim niciun efort și luăm toate măsurile care se impun pentru protejarea populației împotriva potențialelor riscuri de propagare a infecției cu noul coronavirus. Toate mediile cu aglomerări umane sau cu valori mari de trafic sunt deja incluse în acest plan local de dezinfecție, ca de altfel și toate imobilele aflate în administrarea noastră. O atenție aparte va fi acordată piețelor, în special celei din zona centrală. Însă, vom anunța din timp când se va interveni acolo”, a declarat primarul Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.