Andreea Răducan: „Mesajul meu este pentru cei care încă nu au înțeles situația în care ne aflăm!”

1
2723

• Pentru că, în ciuda restricțiilor de deplasare impuse de autorități în urmă cu mai bine de o săptămână, numărul românilor infectați cu COVID-19 continuă să crească, numeroase persoane publice din țară au luat atitudine, criticând modul în care înțeleg unii să respecte interdicția de a părăsi locuințele pentru a-și proteja semenii. Printre cei care încearcă să-i convingă pe sceptici că noul coronavirus omoară zilnic sute de persoane și că trebuie să stea în casă pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți este Andreea Răducan.

Andreea Răducan (35 ani), fosta mare campioană europeană, mondială și olimpică și cea mai mare gimnastă pe care a dat-o vreodată Bârladul, s-a alăturat numeroaselor personalități din România și din lume care, în aceste zile, lansează apeluri publice către cei care nu înțeleg că trebuie să stea în casă pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Prin intermediul unui mesaj video înregistrat în propria locuință și postat pe contul său de Facebook, fosta mare stea a gimnasticii se adresează, după cum recunoaște chiar ea, în special celor care nu au înțeles gravitatea situației. Cu atât mai mult cu cât, în zilele anterioare mesajului, vremea călduroasă a scos mii de oameni la pădure, în parcuri, la plimbare sau la biserică.

„Dragi prieteni, m-aș fi putut gândi la o grămadă de lucruri pe care să le fac anul acesta și despre care să vă povestesc. Situația cu care ne confruntăm este departe de orice scenariu la care cineva s-ar fi putut gândi. Mesajul meu este în special pentru cei care încă nu au înțeles situația în care ne aflăm. Oricât de absurdă, propagandistică, premeditată vi s-ar părea răspândirea acestui virus COVID-19, încercați să vedeți realitatea cu care ne confruntăm. Virusul corona se răspândește extrem de ușor. Persoane care au și afecțiuni ale plămânilor sau alte probleme de sănătate pot ajunge să-și piardă viața. Cred că înțelegem cu toții situația absolut copleșitoare cu care se confruntă Italia, țară care își numără în fiecare zi sutele de persoane decedate. Nu trebuie să ajungem așa! Și nu vom ajunge așa! Dar depinde în cea mai mare măsură de noi, de cât suntem de responsabili. Fiecare persoană nou infectată nu face decât să prelungească starea de urgență și să îngreuneze munca medicilor și a autorităților”, spunea, duminică, Andreea Răducan.

„Sunt mama a doi copii, îmi doresc să nu le creez niciun fel de probleme de sănătate, iar eu să pot fi alături de ei în fiecare zi și să-i îngrijesc așa cum trebuie. Nu știm nici cum, nici când se va încheia această perioadă dificilă. Dar sunt convinsă că, după acest «uragan», vom rămâne mai puternici, mai înțelepți și mai atenți la lucrurile care contează cu adevărat. Așadar, stăm în casă cât este nevoie și avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi. Și atunci când este obligatoriu să ieșim, evităm locurile aglomerate și ne salutăm de la distanță. Tratăm cu maximă responsabilitate și încredere această perioadă dificilă și mesajele autorităților. Eu vă doresc tuturor multă sănătate și să auzim de bine! #suntemresponsabili #stopcoronavirus #stamincasa”, își încheie marea gimnastă mesajul public.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.