Ambulanța Vaslui are nevoie de ajutor: „Ne trebuie aparate pentru dezinfecția autosanitarelor și echipamente de protecție!”

• Cum, în prima linie în lupta cu noul coronavirus, se află nu numai spitalele și personalul medico-sanitar aferent, ci și echipajele medicale de pe ambulanțe, conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui lansează un apel umanitar prin care le cere cetățenilor să doneze bani sau chiar materiale sanitare de protecție.

În urma apelurilor lansate de autoritățile din județ, în ultimele zile, numeroase persoane fizice și juridice din județ au contribuit cu sume de bani sau direct cu materiale sanitare pentru a veni în sprijinul spitalelor din Bârlad, Vaslui și Huși în lupta cu noul coronavirus. Inclusiv Episcopia Hușilor a donat sume importante de bani pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Vaslui (20.000 euro) și a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad (5.000 euro).

Acum, și conducerea SAJ Vaslui apelează la conștiința și solidaritatea cetățenilor, în încercarea de a face rost de cele necesare desfășurării actului medical în condiții de siguranță. Asta mai ales că, în prezent, echipajele medicale de pe ambulanțele ce merg la cazurile solicitate nu dispun de combinezoane de protecție și nu știu ce-i așteaptă la destinație: un suspect de infectare cu COVID-19 ori un pacient cu alte afecțiuni medicale.

„Având în vedere instituirea stării de urgență prin decretul președintelui României nr. 191/2020 și a situației precare în care se află unitățile sanitare din prima linie a luptei cu acest virus, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui vă solicită sprijinul în vederea dotării echipajelor medicale de urgență cu echipament de protecție. În acest sens, avem nevoie urgentă de:

• Aparate pentru dezinfectarea sediilor și a autosanitarelor la revenirea de la solicitările care au presupus transportarea/evaluarea pacienților diagnosticați/suspecți infecție COVID-19. Menționăm că, momentan, deținem trei aparate ATOMIST 2016 (care deservesc dezinfectarea pentru întreg parcul auto la nivel de județ – 45 ambulanțe) și, din această cauză, timpii de așteptare pentru dezinfecție sunt prelungiți. Pentru sedii, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui nu deține niciun aparat!!!

• Combinezoane protecție pentru particule fine;

• Măști de înaltă protecție pentru particule fine;

• Mănuși nesterile.

Fiind instituție publică, modalitatea legală prin care putem primi sponsorizări este prin intermediul Asociației «Cursa Vieții» Vaslui, cont IBAN RO96BTRL03801205D94876XX, Banca Transilvania Vaslui. Suntem în prima linie. Avem nevoie să ne protejați pentru a putea fi eficienți pentru voi!!!”, este apelul lansat de Aurora Popa, managerul general al SAJ Vaslui, către cetățenii din județ.

1 COMENTARIU

  1. Asa sunt toate institutiile statului cu salarii uriase pentru proprii angajati si servicii catastrofale pentru contribuabili din lipsa de fonduri pentru dotari , proasta organizare si bugetari angajati doar pe pile.
    De ce nu ati facut scandal cand vi s-a triplat salariile iar pentru cele necesare desfasurarii actului medical în conditii de siguranta s-au alocat foduri total insuficiente ?
    Aveti in acest moment 2 posibilitati :
    1. Va cumparati materiale sanitare din „propriul buznar” . (aveti de unde la ce salarii aveti)
    2. Va imbolnaviti cu buzunarele doldora de bani.

    PS
    Comentariu la afirmatia d-na Aurora Popa, managerul general al SAJ Vaslui :”Avem nevoie să ne protejați pentru a putea fi eficienți pentru voi!!!”,
    La ce fond de salarii s-a alocat in ultimul timp pentru SAJ : TREBUIE SA FITI EFICENTI SI DACA RAMANETI IN CHILOTI !!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.