Voluntarii salvatori din Bârlad, „Din inimă, pentru inimă”, de Ziua Îndrăgostiților

0
870

Vineri, 14 februarie, de Valentine’s Day, sărbătoare americană ce marchează Ziua Îndrăgostiților, cei 50 de voluntari din rândul pompierilor bârlădeni au dorit să le transmită cetățenilor într-un mod inedit să apeleze la numărul de urgență 112 numai atunci când este o situație de urgență. Concret, intitulată „Din inimă, pentru inimă”, acțiunea desfășurată de tinerii salvatori de vieți îmbrăcați în uniformele SMURD de culoare roșie a constat în formarea unei inimi imense pe stadionul Fepa din Bârlad.

„Familia Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Podul Înalt» al Județului Vaslui a crescut enorm în ultimul an, alături de noi venind adolescenți, dar și oameni ajunși la a doua tinerețe, cu toții inimoși, dornici să învețe cât mai multe, dar mai ales dedicați celor aflați în situații limită. Voluntarii au fost primiți cu inima deschisă, aceștia fiind încurajați tot timpul de «profesorii» lor din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad să pună pe primul loc pacientul. Pe lângă lecțiile și aplicațiile practice, «învățăceii» au înțeles că profesionalismul, dragostea și respectul trebuie să primeze în relația cu oricare dintre pacienți”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

„Astfel, de Ziua Sfântului Valentin, 50 de voluntari doresc să transmită un altfel de mesaj formând o INIMă, în semn de mulțumire și respect pentru toți oamenii. Pentru a transpune cât mai elocvent acest mesaj din cadrul acțiunii «Din inimă, pentru inimă», voluntarii au ales stadionul Fepa din Bârlad pentru a forma o inimă mare cât a lor, dar și pentru a-i determina pe localnici să folosească doar în situații obiective numărul unic pentru situații de urgență, 112. Voluntarii, adevărați salvatori din pasiune, cei care participă alături de pompieri la foarte multe dintre misiunile de salvare, transmit tuturor dragostea, implicarea și responsabilitatea lor”, mai spun reprezentanții ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.