Viceprimărița Bârladului și șase asistenți sociali din județ, nominalizați la „Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială”

3
3238

• Nu mai puțin de șapte persoane și o instituție din județul Vaslui se află pe lista nominalizaților la diverse categorii la Gala Excelenței în Asistență Socială. Dacă viceprimarul Bârladului „luptă” pentru premiul „Politicianul anului” iar sucursala teritorială Vaslui a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) este „în cărți” pentru cea mai activă sucursală CNASR, șase asistenți sociali din județ sunt nominalizați la tot atâtea premii din cadrul categoriei „Asistenți Sociali ai Anului 2019”, inclusiv la „Asistentul social al anului”.

La ediția a VII-a a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2020, nu mai puțin de 435 de nominalizați din întreaga țară au intrat în competiție pentru obținerea unuia din cele 18 premii „puse la bătaie” la secțiunea „Asistentul social al anului” și la cele două categorii (Asistenți Sociali ai Anului 2019 – 10 premii și Personalități care Susțin Asistența Socială – 7 premii). Potrivit regulamentului, între 17 – 24 februarie, ora 00.00, persoanele nominalizate pot fi votate online, prin intermediul site-ului http://gala.cnasr.ro, secțiunea „Vot 2020”.

Ca și în anii precedenți, pe lista nominalizaților figurează și șapte persoane din județul nostru, așa că vasluienii pot decide cine vor fi finaliștii care se vor „bate” pentru cele 18 premii. Astfel, viceprimarul Bârladului, Roxana Miron-Feraru, este nominalizată la categoria Personalități care Susțin Asistența Socială, premiul „Politicianul anului”, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, doi deputați – membri în Comisia de muncă și protecție socială, președintele Consiliului Județean Satu Mare, un deputat – membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, președintele Consiliului Județean Constanța, un deputat – fost ministru al Muncii și reprezentantul unui partid politic din Cluj.

„Mulțumesc Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR), structura teritorială Vaslui, pentru onoarea și bucuria pe care mi-au făcut-o prin nominalizarea mea la cel mai important eveniment din România în domeniul asistenței sociale… o nominalizare care nu face decât să mă responsabilizeze și mai mult pentru a fi, în continuare, alături de instituțiile guvernamentale și neguvernamentale care oferă servicii sociale în comunitățile noastre. Vă invit să mă votați, în perioada 17-24 februarie, utilizand link-ul atașat postării (http://poll.cnasr.ro/poll/13) și, de asemenea, vă rog să îi votați și pe colegii asistenți sociali și sucursala CNASR Vaslui în această competiție, pentru ca Bârladul și județul Vaslui să ajungă în marea finală, care va avea loc în data de 17 martie, la Ateneul Român. Vă mulțumesc!”, a postat viceprimărița pe 18 februarie, pe contul său de socializare.

Vasluiul, reprezentat puternic

De asemenea, la Gala din acest an mai sunt nominalizați încă șase vasluieni, dintre care Elena Halapciuc la secțiunea „Premiul pentru Asistentul social al anului”, iar ceilalți cinci la premii din categoria „Asistenți Sociali ai Anului 2019”. Aceștia sunt Doru Liviță – „Premiul pentru asistentul social din domeniul protecției copilului”, Oana-Andreea Proțop – „Premiul Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilități”, Veronica Patriciu (Hurduc) – „Premiul Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice și îngrijrii la domiciliu”, Georgiana Popica (sora fostului prefect al județului Vaslui, Edi Popica) – „Premiul Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socială” și Simona-Elena Pechianu – „Premiul Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale”. Nu în ultimul rând, și sucursala teritorială Vaslui a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), respectiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, este nominalizată la „Premiul pentru cea mai activă sucursală CNASR”.

De menționat că, în cadrul Galei Excelenței în Asistență Socială 2019, Oana-Elena Bontea, inspector principal în cadrul Direcției de Asistență Socială din Primăria Negrești, a fost desemnată câștigătoare la categoria „Asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare”, iar deputatul bârlădean Adrian Solomon a fost declarat „Politicianul anului”.

3 COMENTARII

  1. Sora ta nu este soția unui pesedist de frunte…daaa…Solomon politicianul anului. Ce altceva mai vrem? Dacă și prostia, grobianismul și tupeul nelimitat e premiat…E din PSD…E premiant.Bleah!!!

  2. Buna ziua! Felicitări tuturor celor nominalizați și mult succes, însă țin sa precizez ca nu este vorba despre sora fostului prefect al județului Vaslui. Georgiana Popica- sora lui Eduard Popica sunt eu, și din câte știu nu sunt implicată in nici un astfel de proiect. O zi buna!

  3. Ce competențe o recomandă pe această doamnă,platită din bani publici, pentru funcția de viceprimar ?! Ce merite… sau ce pile au propulsat- o intr- o funcție atât de înaltă…?! De asta merg toate atât de prost in țara asta !!! Si soră- mea e însărcinată…pe cine intereseaza …?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.