Vasluienii, invitati sa participe la guvernarea locala

0
861

• Primaria municipiului Vaslui a publicat pe site-ul propriu un Chestionar de evaluare a satisfactiei cetatenilor, document care va fi trimis fiecarui contribuabil odata cu Scrisoarea Primarului. Se doreste astfel o mai mare implicare a cetatenilor in procesul de guvernare locala, fiecare contribuabil fiind invitat sa-si spuna parerea asupra activitatii municipalitatii si sa faca sugestii de imbunatatire a acesteia.

La inceputul acestui an, Vasile Paval, primarul municipiului Vaslui, anunta ca isi doreste o mai mare implicare a cetatenilor acestui oras in viata comunitatii, inclusiv in ceea ce priveste actul de guvernare locala. „Este usor sa arati cu degetul, dar este mult mai greu sa te implici pentru a face cu adevarat ceva pentru orasul tau. Imi doresc o guvernare locala participativa, in care cetatenii sa-si dea cu parerea cu privire la proiectele majore pe care dorim sa le implementam, dar si cu privire la unele aspecte de zi cu zi care, noua, poate ne scapa!”, arata primarul Vasile Paval.

Un prim pas in acest sens il reprezinta punerea in dezbatere publica, la fel ca in fiecare an, a proiectului de buget local pentru anul 2020, ocazie cu care cetatenii interesati pot face propuneri si observatii. Conform oficialilor primariei, si in acest an au fost facute astfel de propuneri, ele fiind in curs de centralizare, unele putand fi luate in considerare ca eventuale amendamente la prezentarea bugetului spre aprobare, consilierilor municipali.

Recent, municipalitatea a realizat si un Chestionar de evaluare a satisfactiei cetatenilor pe care doreste sa-l supuna atentiei vasluienilor, care il pot completa fie on-line, fie varianta tiparita pe care o vor primi odata cu Scrisoarea Primarului municipiului Vaslui, zilele viitoare. Chestionarul propune un set de intrebari cu 5 variante de raspuns: Foarte slab, Slab, Satisfacator, Bun si Foarte bun. Cetatenii municipiului sunt indemnati sa se exprime la chestiuni referitoare la calitatea serviciilor oferite de primarie si serviciile din subordine, modul de comunicare cu institutia, felul in care locuitorii orasului sunt multumiti de transportul public de calatori, iluminatul public, intretinerea spatiilor verzi, asigurarea locurilor de joaca pentru copii, salubrizarea localitatii, asigurarea locurilor de parcare, repararea strazilor si a trotuarelor, furnizarea apei potabile, ordinea publica sau alte servicii. Totodata, se doreste a se afla ce alte servicii doresc cetatenii sa se desfasoare in Vaslui, investitiile care ar dori sa fie realizate in cartierul in care locuiesc, avand astfel ocazia de a face recomandari catre responsabilii municipali. Chestionarul este anonim, repondentii fiind rugati sa completeze doar o rubrica privind strada pe care locuiesc.

Chestionarul completat privind evaluarea calitatii serviciilor oferite cetatenilor de catre Primaria Municipiului Vaslui va fi returnat, dupa completare, depunand plicul autotimbrat care il insoteste la orice cutie postala de pe raza municipiului, ori poate fi inmanat direct factorilor postali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.