Septuagenara cazuta in strada, salvata de seful pompierilor barladeni

0
961

O barladeanca de 76 de ani, care a cazut din picioare pe strada, a fost salvata gratie providentei, care i l-a scos in cale chiar pe comandantul Detasamentului de Pompieri Barlad, locotenent colonel Viorel Codreanu. Aflat in timpul serviciului, in drum spre sediul ISU Vaslui, acesta i-a acordat primul ajutor pana la sosirea ambulantei solicitate.

Vineri, in jurul orei 12.20, echipajele de prim ajutor din Barlad au fost solicitate sa intervina pentru acordarea de ingrijiri medicale unei femei din localitate care a cazut pe strada. Femeia, o varstnica de 76 de ani, se deplasa in zona Gradina cand, la un moment dat, i s-a facut rau si a cazut din picioare, lovindu-se cu capul de asfalt. Din fericire, a fost vazuta de comandantul pompierilor barladeni, care i-a sarit in ajutor.

Detasamentul de Pompieri Barlad a intervenit cu o ambulanta de tip B2 (EPA) si un echipaj de prim ajutor pentru acordarea ingrijirilor medicale si transportul la Compartimentul de Primire Urgente din cadrul spitalului barladean, pentru o persoana de sex feminin, in varsta de aproximativ 72 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral prin cadere de la aceeasi inaltime. Batrana se deplasa pe Bulevardul Republicii din Barlad, zona Gradina, cand i s-a facut rau si a cazut in plina strada. In momentul caderii, a fost vazuta de catre locotenent colonel Viorel Codreanu, comandantul Detasamentului de Pompieri Barlad, ce se deplasa cu un autoturism apartinand ISU Vaslui spre sediul institutiei din municipiul resedinta de judet. Acesta a anuntat prin statie cele intamplate si a solicitat o ambulanta. Pana la sosirea echipajului de prim ajutor, victimei i-au fost asigurate primele masuri medicale de catre locotenent colonel Viorel Codreanu. Felicitari!, ne-a declarat plutonier adjunct Marius Stanciu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui.

Pacienta adusa din loc public, cazuta, are 76 de ani. A fost diagnosticata cu traumatism cranio-cerebral si plaga contuza occipitala. I s-a facut radiografie toracica pentru a se stabili daca are fracturi costale si nu are, Computerul Tomograf nu a relevat nicio fractura la nivelul oaselor cutiei craniene, nu sunt semne de accident vascular cerebral acut, iar acum se afla la Ginecologie pentru a fi evaluata, intrucat are si o patologie ginecologica asociata. Ulterior, o va vedea si neurologul, dar este bine. Este stabila hemodinamic, respira, este constienta. Nu sunt probleme, ne-a declarat medicul Angelica Gramaticu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.