Romania are nevoie de alegeri parlamentare anticipate

0
585

Anul 2020 nu trebuie sa fie un an pierdut pentru Romania din cauza permanentelor piedici pe care le va pune PSD, ci trebuie sa fie un an cistigat. Anticipatele inseamna a reda puterea poporului, care sa decida prin alegeri cui incredinteaza sarcina de a conduce Romania spre prosperitate. Romania are nevoie de un Parlament legitim, pentru ca nici un proiect pe termen lung nu poate fi implementat cata vreme Parlamentul este captiv PSD iar pentru o buna guvernare este nevoie de alegeri anticipate. Votul este baza democratiei. In acest moment, in Parlament nu mai este exprimata vointa politica a cetatenilor. Este absolut firesc ca resetarea Romaniei sa inceapa prin recistigarea legitimitatii, in primul rand a Parlamentului. Actualul Guvern Orban face tot ce este posibil si a inceput deja sa repare gravele erori ale PSD, dar nu se poate continua cu frana de mana trasa si cu permanentul risc ca PSD sa blocheze masurile luate de PNL.

Parlamentarii PNL nu au niciun fel de rezerve fata de anticipate, pentru ca inteleg miza majora pe care acestea o au pentru viitorul Romaniei. Decizia politica a PNL este de a sustine alegerile anticipate, iar aceasta decizie este sustinuta de toti parlamentarii PNL, care vor fi prezenti la vot, dar nu vor vota pentru investirea a 2 guverne succesive. Parlamentarii PSD nu vor vota anticipatele pentru ca nu renunta la cateva luni de indemnizatie si pentru ca le e teama ca nu se vor regasi pe listele pentru viitorul Parlament, dar si pentru ca vor sa-si pastreze privilegiile.

Orice perioada electorala poate fi considerata un moment de instabilitate, dar asta nu inseamna ca nu mai facem alegeri. Democratia e definita de alegeri. Alegerile anticipate inseamna, implicit, ca nu se mai organizeaza alegeri in toamna acestui an, la termen. Prin urmare, acest imperativ primeste raspuns mai repede din partea romanilor, ceea ce e un lucru bun pentru toata lumea care abordeaza in mod onest acest subiect. Alegerile parlamentare la termen echivaleaza cu intarziere de un an a punerii in practica in integralitate a politicilor corecte pe care le sustine PNL. Aceasta amanare de un an este profund nedreapta pentru romani.

Cui ii e frica de alegeri? In niciun caz oamenilor politici cinstiti si responsabili. Un om politic trebuie sa fie mereu gata sa se intoarca la cetateni. Daca PSD este asa de convins ca a guvernat bine, atunci sa vina in fata romanilor. Respingerea anticipatelor este cea mai clara dovada ca pesedistii stiu foarte bine cat de vinovati sunt de subdezvoltarea in care se afla Romania.

Guvernul are nevoie de o majoritate solida si coerenta in Parlament:

– care sa fie deplin angajata in efortul de occidentalizare si modernizare a Romaniei;

– care sa nu mai puna vreodata sub dubiu angajamentul european si euroatlantic;

– care sa declanseze marile reforme, structurale, ale sistemelor publice, pentru un stat modern, eficient, in sluba si NU impotriva cetateanului;

– care sa fie preocupata in mod real de bunastarea cetatenilor, nu de privilegii pentru propria persoana sau pentru apropiati;

– care sa nu mai speculeze fricile, sa cultive panica, sa-i exploateze pe cei vulnerabili prin fake-news si manipulare.

Guvernul PNL continua sa-si faca treaba, chiar cu puteri limitate in urma adoptarii motiunii de cenzura, pentru a se asigura ca Romania ramane stabila si sigura. In pofida motiunii de cenzura, activitatea ministerelor nu ia pauza, PNL merge mai departe cu reformele, prin toate instrumentele pe care le are la dispozitie. Am aratat in 3 luni de zile o cadenta in guvernare, in slujba romanilor, pe care o continuam.

Departamentul de comunicare al PNL Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.