Reabilitarea drumurilor din Garceni, finantata prin CNI

0
986

• Peste 3,2 kilometri de drumuri din satele Garceni, Trohan si Slobozia, comuna Garceni, vor fi asfaltati cu bani de la bugetul de stat. Investitia, care se ridica la peste 3 milioane de lei si care va fi finantata prin Compania Nationala de Investitii (CNI), vizeaza reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viituri.

La finele saptamanii trecute, Compania Nationala de Investitii, in calitate de autoritate contractanta, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind un pachet de investitii ce include trei loturi si care vizeaza judetele Vaslui, Iasi si Botosani. Cel referitor la judetul nostru are in vedere Proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari pentru obiective de investitii incluse in „Subprogramul lucrari in prima urgenta” – Lot 1 – «Reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viituri in comuna Garceni”. Investitia are o valoare de 3.614.242,63 lei fara TVA (4.300.947,73 lei cu TVA). Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt asteptate pana pe data de 21 februarie, ora 15.00. Odata deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar, iar ulterior sa fie desemnat un castigator.

Asa cum se arata in caietul de sarcini atasat la anuntul licitatiei, edilii comunei doresc reabilitarea a sase strazi, totalizand 3,229 kilometri, din trei sate componente (Garceni, Trohan si Slobozia). Pe respectivele strazi, lucrarile de colectare si evacuare a apelor pluviale sunt deficitare sau lipsesc cu desavarsire, conducand la o evacuare incorecta a apelor si impunand astfel imbunatatirea conditiilor de mediu. Astfel, in Trohan, se vor reabilita strada nr. 2 (674 metri liniari) si strada nr. 14 (382 metri liniari), in Slobozia – strada nr. 5 (602 metri liniari), iar in Garceni – strada nr. 53 (699 metri liniari), strada nr. 10 (597 metri liniari) si strada nr. 14 (275 metri liniari). In toate cazurile, vorbim de drumuri „din balast infestat cu pamant” sau din pamant.

„Solutia de reabilitare adoptata prin realizarea unei structuri rutiere suple, prevede realizarea celor sase strazi (…), din comuna Garceni, care sa satisfaca cerintele actuale si de perspectiva ale utilizatorilor prin realizarea unui sistem rutier modern, realizat dintr-o succesiune de straturi rutiere alcatuite din strat de forma, strat de fundatie din balast, strat de baza din piatra sparta, strat de legatura din BADPC 22.4 si strat de uzura din BAPC 16, a carei durata de exploatare va fi sporita prin colectarea si evacuarea corespunzatoare a apelor meteorice si printr-o intretinere curenta si periodica corespunzatoare ce va fi asigurata de catre comuna Garceni”, se arata in caietul de sarcini.

Asa cum se precizeaza in documentele atasate, durata de realizare a investitiei este de 12 luni, din care doua luni pentru proiectare si zece luni pentru executia lucrarilor. Conform HG nr. 261/1994, lucrarea se incadreaza in categoria C de importanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.