Doi pui de tigru bengalez, noile vedete ale Zoo Bârlad

0
1033

• Bârladul se numără printre puținele orașe din Europa care se pot lăuda cu faptul că dețin exemplare de tigru bengalez, o specie care, în prezent, mai numără doar în jur de 2.500 de exemplare în lume. De curând, Zoo Bârlad a achiziționat doi pui de tigru bengalez, albi, care cu siguranță vor deveni preferații vizitatorilor odată ce vor ieși din carantină.

În ultimii câțiva ani, Grădina Zoologică Bârlad și-a îmbogățit colecția de animale cu mai multe exemplare noi, printre acestea numărându-se un mascul de watusi (ierbivor cunoscut drept vacă africană), o femelă de lamă alpaca, o pereche de iaci (rumegătoare din Tibet), o pereche de zebu (specie de ierbivore din Asia de Sud, cunoscută ca bovină indiană), un mascul de zimbru, etc. Asta pe lângă exemplarele care s-au născut în cuștile de la Zoo.

Însă, cea mai recentă achiziție a instituției, menționată și pe lista de investiții a municipalității pe anul 2020, este o pereche de pui de tigru bengalez (frate și soră), de culoare albă, pentru care s-a alocat suma de 66.640 lei de la bugetul local. Potrivit primarului, care a făcut anunțul într-o conferință de presă, exemplarele nu au fost încă expuse publicului, întrucât se află încă în perioada de carantină și au nevoie de timp pentru a se imuniza (a-și forma imunitatea). Însă, odată ce vor putea fi vizitate de bârlădeni, cu siguranță vor deveni vedetele Grădinii Zoologice. Mai ales că au doar trei luni și sunt extrem de drăgălașe.

„Vreau să îi anunț pe iubitorii de animale că am achiziționat doi pui de tigru bengalez. Sunt în carantină, dar cam într-o lună – o lună și jumătate vor putea fi vizitați. Este o specie rară. Din informațiile pe care le avem noi, în întreaga lume trăiesc în jur de 2.500 de exemplare, dintre care opt în Europa, iar doi la Bârlad. Așa că, pentru iubitorii de animale, avem o surpriză în această primăvară. Tigrișorii au fost achiziționați de la un furnizor din Suceava. Deocamdată, nu pot fi vizitați, pentru că sunt protejați ca să se acomodeze cu condițiile de climă de la noi”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În această perioadă, tigrișorii, botezați Tania și Taifun, se acomodează nu doar cu noua casă, ci și cu schimbarea dietei, îngrijitorii învățându-i de pe acum cu gustul de carne, nu doar cu cel de lapte.

De menționat că Grădina Zoologică din Bârlad a fost înființată în anul 1959, dispune de o suprafață de 5,6 hectare și adăpostește câteva sute de animale din peste 70 de specii. Se numără printre cele 14 astfel de obiective turistice ce sunt încă deschise în toată țara și este printre puținele din Moldova. Aici pot fi văzute de aproape animale autohtone sau exotice precum urși, lupi, capre de Camerun și capre iordaniene, struți Emu și struți Nando, berbeci cu coamă, mufloni europeni, zimbri, zebu, ponei, vulpi, maimuțe, sconcși, ratoni, lame, lei, cerbi, jaguar, tigru, porci vietnamezi, câini, pisici, măgari, iepuri, porcușori de Guineea, etc. De asemenea, pot fi admirate o mulțime de specii de păsări ținute în cuști (canari, peruși, papagali, porumbei, vulturi, șoimi, bufnițe, fazani, păuni, etc.) dar și afară, la bazinul cu apă (lebede, pelicani, cocori, gâște, berze, rațe, etc.). Nu în ultimul rând, după modernizare, în Acvariu-Terariu pot vedea aligatori sau reptile (tot felul de șerpi, iguane, etc.), dar și câteva specii de pești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.