Practicanții de kempo din țară s-au întâlnit la Bârlad

0
750

• Circa 220 de practicanți ai artelor marțiale din țară s-au „ciocnit” pe suprafețele de luptă amenajate în sala de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Luptătorii au concurat la Turneul de kempo „Alexandru Ioan Cuza”, manifestare inclusă în programul de activități dedicate aniversării a 200 de ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Competiția sportivă a fost organizată de Asociația „Clubul Sportiv Wazary Dojo” și a avut loc sâmbătă, 22 februarie, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Dacă, până în 2019, competiția sportivă s-a numit „Cupa Wazary”, în acest an, pentru că aniversăm 200 de ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (născut pe 20 martie 1820), întemeietorul Unirii Principatelor, turneul de kempo este intitulat „Alexandru Ioan Cuza”. Însă, concursul s-a desfășurat tot după regulamentul probei de Kempo Submission, al Federației Române de Kempo. În total, au concurat 220 de sportivi de la 11 cluburi din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Iași, Bogdănești și Vinderei, meciurile desfășurându-se pe mai multe categorii de vârstă și greutate.

„Numărul mare de sportivi înscriși la concursul pe care l-am organizat face ca evenimentul să fie cel mai mare eveniment de profil organizat vreodată în Bârlad. Am fost impresionat de numărul mare de copii, dar și de entuziasmul cu care au încercat să își pună în valoare tehnicile dobândite. Au fost meciuri spectaculoase, cu mult fair play și cred că cel mai important obiectiv a fost atins, adică încurajarea copiilor de a face sport, care va rămâne mereu un obiectiv principal al actualei generații. Le mulțumesc autorităților locale pentru sprijinul acordat, conducerii școlii gazdă pentru ospitalitatea deosebită, membrilor clubului «Wazary Dojo» Barlad care s-au implicat direct sau indirect în organizare, dar și celorlalți pentru încrederea și susținerea necondiționată acordată. Felicitări tuturor participanților, antrenori, sportivi și părinți, pentru modul sănătos de abordare a acestui eveniment. În Bârlad, kempo se află la un nivel ridicat atât prin numărul mare de sportivi înscriși, cât și prin performanțele atinse în ultimul timp. Sper să continuăm pe acest drum!”, ne-a declarat Alexandru Rotaru, președintele Asociației „Clubul Sportiv Wazary Dojo”.

Acesta a precizat că autoritățile locale au sprijinit concursul nu doar prin punerea la dispoziție a celei mai mari și moderne săli de sport din județ, ci și prin alocarea unei sume de bani pentru răsplătirea cu premii a celor mai buni luptători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.