Poliția Locală Bârlad i-a prins în flagrant pe vandalii de pe strada Petru Rareș!

1
2096

• La două zile de la declanșarea operațiunii de identificare și tragere la răspundere a celor care au rupt copacii plantați pe domeniul public, în special strada Petru Rareș din Bârlad, polițiștii locali i-au prins pe vandali. Doi din cei trei vinovați surprinși de camerele de supraveghere din zonă au fost prinși în flagrant, în timp ce rupeau alți șapte pomi ornamentali.

Urmare a măsurilor dispuse, pe 14 februarie, de către primarul Dumitru Boroș, lucrătorii Poliției Locale Bârlad au reușit să îi identifice pe autorii actelor de vandalism petrecute pe strada Petru Rareș, unde au fost rupți mai mulți copaci ornamentali. Astfel, demersurile polițiștilor locali au dus la întocmirea unei plângeri prealabile pe numele a trei tineri din localitate, respectiv un adolescent de 17 ani, un tânăr de 19 ani și unul de 21 ani. Doi dintre ei au fost surprinși, luni, 17 februarie, în jurul orei 22.30, chiar în timp ce rupeau șapte arbori ornamentali. Documentele întocmite de polițiștii locali, împreună cu o sesizare de identificare a celui de-al treilea autor, precum și o plângere pentru comiterea infracțiunii de distrugere, urmează să fie depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Totodată, organelor de anchetă li s-a solicitat și demararea de cercetări pentru identificarea autorilor unei fapte similare petrecute în seara de 13 februarie, pe aceeași stradă.

„După cum am anunțat de acum câteva zile, asemenea atitudini nu vor mai fi tolerate deloc. Acești indivizi își bat joc de toți oamenii onești ai acestui oraș, prin faptele lor. Vreau să fiu cât se poate de clar: oricine va mai atenta la bunurile publice va fi identificat, mai devreme sau mai târziu! Pe lângă faptul că dispunem de camere de supraveghere din ce în ce mai multe și în tot mai multe zone, am constatat o revoltă din partea localnicilor care, scandalizați de asemenea atitudini anticivice, se oferă să ne ajute ori de câte ori se petrec asemenea lucruri”, a declarat primarul Boroș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.