Peste 100 de gimnaste din țară vor concura la Bârlad

0
603

• La finele săptămânii, nu mai puțin de 105 gimnaste de la cluburi din mai multe județe vor lua parte la a doua ediție a Cupei „Mica gimnastă”, ce se va desfășura în Sala de gimnastică „Andreea Răducan” din Bârlad.

Și în acest an, secția de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad derulează proiectul interjudețean „Minigim – Copiii de azi, campionii de mâine”. Una dintre principalele activități ale proiectului este o competiție de profil adresată micuțelor gimnaste cu vârsta cuprinsă între 5 – 8 ani. Este vorba despre Cupa „Mica gimnastă”, aflată la a doua ediție, ce va avea loc sâmbătă, 29 februarie, în sala de gimnastică „Andreea Răducan” Bârlad.

În total, vor participa 105 mici sportive de la CSM Onești, CSS Focșani, SCM Bacău, CS „Nadia Comăneci” Onești, CSS Buzău, PC Timișoara, CS „Phoenix” Târgoviște și CSS Bârlad, care vor concura în două serii. CSS Bârlad a înscris în competiție 16 fetițe. Este vorba despre Ecaterina Căldăraru, Alexandra Balan, Gabriela Roșca, Patricia Darie, Giulia Cismaru, Maria Costan, Marina Popa, Alexia Angheluță, Daria Iancu, Daria Cazacu, Daria Bîgu, Maria Căldăraru, Maria Drestaru, Georgiana Avram, Miriam Giușcă și Ilona Balan.

„Proiectul interjudețean «Minigim – Copiii de azi, campionii de mâine» își propune dezvoltarea experienței psiho-motrice și abilităților competiționale ale sportivelor cu vârste cuprinse între 5-8 ani, în vederea stimulării motivației pentru practicarea gimnasticii. Pe lângă această competiție, gimnastele implicate în proiect participă și la schimburi de experiență cu alte cluburi și la activități sportive în aer liber, ce sunt planificate până în luna iunie”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, șefa catedrei de gimnastică din cadrul CSS Bârlad.

Proiectul este coordonat de colectivul de antrenori Ana-Maria și Liviu Iordache, Sebastian Panaite, Alexandru Crupenschi și Paula Bîcu. Partenerii CSS Bârlad în derularea proiectului „Minigim – Copiii de azi, campionii de mâine” sunt cluburile participante, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Asociația Județeană de Gimnastică Vaslui și Primăria Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.