Optimismul PMP este contagios: „Intrăm în consiliile locale, intrăm în primării!”

0
972

• După o ședință de Consiliu Județean, desfășurată duminica trecută, la Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui, membrii și conducerea Filialei Județene PMP Vaslui dau ca sigură atingerea țintei de plus 10% la alegerile locale din această vară. Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Maricel Gangu, secretarul general al filialei, alături de Romulus Doru Buhăescu, vicepreședintele PMP Vaslui, și de Marian Popa, coordonatorul județean al campaniei electorale, au afișat un optimism contagios: prin candidații proprii, PMP va intra mult mai puternic în administrația locală, în primării și în consiliile locale, iar prin negocieri ulterioare, exclusiv cu formațiunile de dreapta, va obține și funcții de viceprimar.

În cadrul ședinței Consiliului Județean al PMP Vaslui, la care au participat șefii de organizații, aleșii locali și, în premieră, candidații la funcțiile de primar – cei deja desemnați -, secretarul general al Organizației Județene PMP Vaslui, Maricel Gangu, a prezentat raportul de activitate pe 2019, un raport din care reiese creșterea în ansamblu a partidului în județul Vaslui. „Cifrele din raportul de activitate sunt bune, ele arătând o creștere a numărului de voturi obținute la cele două rânduri de alegeri din 2019, europarlamentarele și, ulterior, prezidențialele. Este baza de la care plecăm în această nouă confruntare electorală, în care ne propunem să atingem ținta fixată la nivel national, plus 10% din voturile populației. Cred că acest plus 10 poate fi înregistrat în majoritatea unităților administrativ-teritoriale din județ. Estimez că vom avea candidați proprii în cel puțin 70 de UAT-uri, iar în puținele localități în care nu vom avea candidați proprii, vom face alianțe electorale conform următorului principiu: cel mai bine clasat candidat va avea susținerea celorlalte partide. Evident, avem în vedere alianțe exclusiv cu partidele politice de dreapta”, a declarat Maricel Gangu, secretarul general al Filialei Județene PMP Vaslui.

În aceeași notă optimistă a vorbit și Romulus Doru Buhăescu, președintele Organizației Municipale PMP Bârlad și vicepreședinte la nivel județean, care a rezumat misiunea partidului în următoarea perioadă: „Este momentul să ne facem văzuți: trebuie să ajungem în consiliile locale și în Consiliul Județean, trebuie să ajungem în primării! Trebuie să facem o figură frumoasă și să ne continuăm creșterea, dar aceasta depinde mult de calitatea oamenilor pe care îi vom promova în administrație. Dacă vrem ca în perspectiva următorilor patru – cinci ani să devenim a treia forță politică la nivel de județ, cei cu care intrăm în primării vor trebui să lase ceva în urma lor după patru ani de mandat”, a spus Romulus Doru Buhăescu.

Una dintre cele mai dificile misiuni îi va reveni, în următoarea perioadă, lui Marian Popa, coordonatorul campaniei electorale a PMP la nivel județean. Duminică, el a explicat „ce vor face și ce nu vor face candidații și membrii PMP în campania electorală pentru alegerile locale”. „Nu vom face atac la persoană! Nu vom face promisiuni deșarte! Pe de altă parte, vom face o atentă analiză a sumelor cheltuite de primarii în funcție în domeniul educației, al investițiilor în infrastructura de apă și canalizare etc. Aceste lucruri nu le vom putea neglija și le vom aduce la cunoștință cetățenilor”, a precizat Marian Popa.

Până acum, PMP și-a desemnat în jur de 30 de candidați la funcția de primar, procesul de selecție urmând să fie finalizat cel târziu la jumătatea lunii aprilie. Pentru cel mai important post din administrația județului, cel de președinte al Consiliului Județean Vaslui, încă nu s-a luat nicio decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.