Nou concurs pentru fotoliul de director al Reiser SA Barlad!

0
1658

• Demisia brusca si neasteptata a directorului SC „Reiser” SA Barlad, acceptata de Consiliul de Administratie al societatii, o „plaseaza” pe inginera Adriana Ursu in cele 45 de zile de preaviz prevazute de lege. In acest timp, va fi organizat un nou concurs pentru ocuparea fotoliului de director, chiar daca, in aceeasi zi, a depus si o cerere de retragere a demisiei.

Dupa numai doi ani si jumatate din mandatul de patru ani, inginera Adriana Ursu, directorul SC Lucrari de Drumuri si Poduri (LDP) „Reiser” SA, societate actionariata de Consiliul Local Barlad, si-a dat demisia din functie. Scrisoarea de demisie, datata luni, 10 februarie, si inregistrata la Consiliul de Administratie (CA) al „Reiser” la ora 12.00, contine o singura fraza: „Catre Consiliul de Administratie al SC Reiser SA: Subsemnata Ursu Adriana, director de mandat la SC Reiser SA Barlad, va anunt ca demisionez din functia in care am fost desemnata, din motive personale”.

Cateva ore mai tarziu, din motive tot numai de ea stiute, directorul i-a cerut secretarei CA-ului sa-i dea inapoi hartia, pentru ca s-a razgandit si nu mai vrea sa renunte la fotoliu. Cand a vazut ca legea nu permite acest lucru, intrucat demisia a fost inregistrata si trebuia sa fie prezentata in sedinta de CA, a luat un pix si a completat o noua cerere, de aceasta data de renuntare la demisie. Si aceasta, foarte concisa, contine cateva randuri: „Revin asupra cererii de demisie depusa astazi, la orele 12.00. Am intentionat sa candidez la un post incompatibil cu functia de director de mandat al SC Reiser SA. Va multumesc”.

Din pacate pentru ea, rotitele puse in miscare s-au invartit foarte repede, in aceeasi seara, la ora 18.30, fiind convocata sedinta de CA, pentru a se lua act de demisie. Toti cei cinci membri, in frunte cu presedintele Daniel Buzamat, au semnat procesul verbal care consfintea, astfel, ca, din data de 11 februarie, Adriana Ursu se afla in perioada de preaviz. Si pentru ca este vorba despre o functie de conducere, preavizul dureaza 45 de zile. Urmeaza ca, in acest interval de timp, sa fie organizat un nou concurs pentru desemnarea unui director.

„Aseara (luni, 10 februarie, n.r.), la ora 18.30, s-a intrunit Consiliul de Administratie, unde s-a luat act de demisia doamnei director. Incepand de pe 11 februarie, se afla in preaviz timp de 45 de zile. Este adevarat ca aseara ni s-a prezentat si o cerere de revocare, urmand ca, in urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie, care va fi cel mai probabil tot in aceasta saptamana, sa luam o masura. Conform legii, daca aprobam aceasta cerere de revocare, va trebui sa organizam un concurs de reangajare si un alt concurs pentru ocuparea fotoliului de director. Nu va putea ramane in functie ca sa isi duca la capat mandatul, ci doar in perioada de preaviz. Ulterior, va trebui sa participe la noul concurs daca vrea sa fie in continuare director”, ne-a declarat Daniel Buzamat, presedintele CA al „Reiser”.

De mentionat ca Adriana Ursu (61 ani) a fost numita in aceasta functie in iunie 2017, dupa ce a participat la concursul organizat pentru ocuparea fotoliului de director, fiind singurul candidat. De profesie inginer, aceasta a detinut firma SC Alma Estet Company SRL Barlad, ce a avut ca obiect de activitate lucrarile de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.