Militarii bârlădeni au alergat după motto-ul „Prietenie prin sport”

0
1241

• Pentru a marca Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar, Garnizoana Bârlad a organizat, zilele trecute, concursuri de alergare pe distanțe scurte și lungi, pe aleile Grădinii Publice. Este pentru al șaselea an când și Bârladul se alătură acestei mișcări.

Marți, 18 februarie, începând cu ora 13.00, aproximativ 200 de militari din cadrul Garnizoanei Bârlad au participat la un cros organizat cu prilejul aniversării Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar. Indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilitățile sportive, de grade, funcții sau vârstă, aceștia au alergat pe diferite distanțe (bărbații pe distanța de 3.000 metri, doamnele pe distanța de 2.000 metri, iar cei mai antrenați și curajoși pe distanța de 4.000 metri).

„«Mens sana in corpore sano». Aceasta este deviza după care se ghidează militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă «General Alexandru Tell» în domeniul educației fizice militare. Pe 18 februarie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Sportului Militar, sub motto-ul «Prietenie prin sport», s-au desfășurat o serie de activități sportive în Grădina Publică. Organizat de către Consiliul Internațional al Sportului Militar pentru prima dată în anul 2006, în scopul sărbătoririi constituirii acestui organism internațional, evenimentul din 18 februarie își propune să promoveze practicarea sportului în armatele lumii și, prin anvergura mondială a acțiunii, să contribuie la menținerea păcii. Cu această ocazie, aproximativ 200 de militari din Garnizoana Bârlad s-au alăturat acestei activități, dorind să participe la campania de promovare a educației fizice și a activităților sportive atât în forțele armate cât și a sportului în general”, au precizat oficialii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”.

Consiliul Internațional al Sportului Militar, cunoscut sub acronimul CISM, a luat ființă în anul 1948, la inițiativa Franței, când cinci state europene – Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca și Olanda – au căzut de acord să organizeze competiții sportive de amploare între armatele acestor state. Este a doua organizație mondială sportiv după Comitetul Internațional Olimpic. Până în prezent, în mai mult de 80 de țări s-a aniversat cel puțin o dată Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar, permițînd crearea de relații durabile între organizațiile militare și civile, armate și guverne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.