Legumicultorii vasluieni, indemnati sa se asocieze!

0
656

Pe 4 februarie, la sediul Directiei pentru Agricultura Judetene Vaslui a avut loc cea de-a treia intalnire intre reprezentanti din cadrul Egis Romania S.A. si producatori agricoli locali din domeniul legumicol, in vederea infiintarii si dezvoltarii formelor asociative agricole la nivelul judetului Vaslui.

Fermierii din tara noastra aleg din ce in ce mai mult sa se asocieze in forme de cooperare moderne precum cooperativele agricole si grupurile de producatori cu scopul de a obtine avantaje economice pentru toti membrii cooperatori. In acest context, expunerea avantajelor, respectiv recomandarea situatiilor de bune practici aplicate in alte judete privind infiintarea, functionarea si dezvoltarea cooperativelor agricole prin atragerea de fonduri U.E. pentru achizitia de abatoare mobile si, silozuri de mare capacitate pentru cereale, precum si incurajarea prezentarii problemelor producatorilor din domeniul legumicol, au constituit factori ce au influentat in mod pozitiv discutiile interactive si au determinat depasirea pragului de neincredere afisat pentru asocierea in cooperative agricole sau grupuri de producatori, a sintetizat ing. Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, rezultatele intalnirii intre reprezentantii Egis Romania S.A. si producatori agricoli locali din domeniul legumicol.

La finalul intalnirii, a fost sustinuta ideea de a se realiza un schimb de experienta intre fermierii vasluieni si cei din zona Vatra Dornei atat pentru sprijinirea increderii producatorilor agricoli, prin contact direct si schimb de opinii privind experientele traite, cat si pentru infiintarea si dezvoltarea formelor asociative din sectorul agricol vasluian, prin atragerea defonduri europene nerambursabile, atat de necesare in activitatea economica a fermierilor din judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.