Festivalul Umorului „Constantin Tănase” iese în stradă

0
471

• Anul acesta, la aniversarea semicentenarului, vasluienii se vor bucura de două ediții ale Festivalului de Umor “Constantin Tănase” în una, pe lângă desfășurarea propriu-zisă a evenimentului, la sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie, organizatorii pregătind, în zilele de 3, 4 și 5 iulie, care cad la sfârșit de săptămână (ca în 1970, anul primei ediții), o serie de spectacole în aer liber.

Festivalul Umorului “Constantin Tănase”, cel mai important eveniment cultural al anului în județul Vaslui, va avea anul acesta două ediții într-una, s-ar putea spune, una “de vară”, în zilele de 3, 4 și 5 iulie, și una “regulată”, de toamnă, la sfârșitul lunii septembrie și începutului lui octombrie, așa cum vasluienii au fost obișnuiți în ultimele ediții.

Numai că, acum, când se împlinesc 50 de ani de la prima ediție, organizatorii amintesc că prima ediție s-a desfășurat în luna iulie și au decis să profite de coincidența care face ca, exact ca în 1970, zilele de 3, 4 și 5 iulie, când s-a desfășurat evenimentul, să “cadă” tot la sfârșitul săptămânii.

“Suntem acum în etapa pregătirii celor trei zile de spectacole în aer liber, care se vor desfășura pe trei categorii: pentru copii, tineri și “nostalgici”. Când spun “nostalgici”, mă gândesc la cei care au “prins” măcar o ediție a festivalului înainte de anii 1990, pentru care, pe 3 iulie, dorim să aducem Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”. Pentru tineri, pe 4 iulie, vor avea loc spectacole de improvizație, stand-up, intenționând să îl aducem pe cântărețul Mihai Mărgineanu, care să susțină un recital. Pentru copiii între 3 și 12 ani, spectacolele în aer liber vor avea loc pe 5 iulie”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, instituție organizatoare a evenimentelor, alături de Primăria Vaslui și Consiliul Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.