Defavorizatii Vasluiului, interes scazut pentru produsele de igiena gratuite!

0
811

• Persoanele cu venituri mici, beneficiare ale Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD), sunt asteptate in aceste zile sa-si ridice pachetele cu produse de igiena acordate gratuit de Uniunea Europeana. In Vaslui, pana acum, mai putin de jumatate din totalul de 786 de persoane aflate pe liste s-au prezentat pentru a-si ridica pachetele.

Incepand cu data de 3 februarie, Primaria municipiului Vaslui a inceput distribuirea de pachete cu produse de igiena acordate in cadrul POAPD 2019 – 2021. Pe listele de beneficiari se afla 660 de persoane din familii ai caror copii primesc alocatie de sustinere a familiei si 126 de vasluieni beneficiari de venit minim garantat. Desi teoretic, este vorba de persoane cu venituri mici, pentru care orice ajutor gratuit ar trebui sa fie binevenit, acestia nu s-au grabit sa-si ridice pachetele cu produse de igiena. In prima saptamana de distributie, doar 387 de beneficiari au ajuns la depozitul Centrului Comercial Proxima Shoping Center, fostul Interex, pentru a-si ridica pachetele. “Am anuntat pe toate canalele si am incercat sa contactam persoanele incluse in Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate pentru a-i anunta de sosirea acestor ajutoare si unde trebuie sa se prezinte pentru a le ridica, insa impactul a fost sub asteptari. Fac un apel la persoanele aflate pe listele de beneficiari sa se prezinte pentru a-si ridica pachetele cu produse de igiena la care au dreptul. In cazul persoanelor nedeplasabile, vom asigura transportul pachetelor la domiciliul beneficiarilor; pe ceilalti, ii rugam sa se prezinte la locatia indicata in fiecare zi, de luni pana joi, intre orele 8.00 – 16.00, si vineri, intre orele 8.00 – 14.00, avand asupra lor actele de identitate, pentru a-si ridica ajutoarele”, a declarat Doru Sepeniuc, sef serviciu in cadrul Directiei de Asistenta Sociala din Primaria Vaslui.

La nivelul municipiului Vaslui, in prima din cele 4 transe programate a fi distribuite in 2020 si 2021, s-au primit 1.208 pachete cu produse de igiena. In cazul in care, in termen de 45 de zile, cei 786 de beneficiari inclusi pe liste nu se vor prezenta sa-si ridice aceste drepturi, pachetele vor fi redistribuite catre alte categorii de beneficiari, selectate dintre persoanele aflate temporar in situatii critice de viata, respectiv aflate in alte situatii critice stabilite prin anchetele sociale si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate. Fiecare beneficiar va primi cate un pachet continand 5 periute de dinti, 300 ml pasta de dinti, 500 ml sapun lichid, 800 ml sampon copii, 500 ml sampon adulti si 2,7 kg detergent de rufe.

Tot in cadrul POAPD 2019 – 2021 ar urma sa se distribuie, catre aceleasi categorii de persoane defavorizate, si pachete cu ajutoare alimentare, care ar trebui sa soseasca in 6 transe, pana la sfarsitul anului 2021. Fiecare pachet ar urma sa contina ulei (4 litri), zahar (2 kg), faina (5 kg), malai (4 kg), orez (4 kg), paste fainoase (800 g), conserva carne porc (900 g), conserva carne vita (1.500 g), conserva pate de ficat (1.000 g), compot de fructe (1.400 g), gem dietetic (360 g), gem (360 g), la fiecare transa. Deocamdata insa, nu se stie nimic cand vor fi distribuite aceste ajutoare alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.