De azi, se lucrează la giratoriul din zona Confecții!

0
1637

• Veste bună pentru șoferii din Bârlad și cei care tranzitează orașul, deopotrivă! După ani și ani de demersuri întreprinse de autoritățile locale, în sfârșit, astăzi, vor fi demarate lucrările de amenajare a giratoriului de la intersecția Bulevardului Republicii cu strada General Vasile Milea, din zona Confecții.

Edilii bârlădeni au anunțat vineri, 14 februarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că o echipă formată din reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și personal specializat al Primăriei Bârlad va desfășura, începând chiar de astăzi, 17 februarie, primele operațiuni de înființare a unui nou sens giratoriu în localitate. Vizată este intersecția din zona Confecții, adică zona unde se încrucișează Bulevardul Republicii cu străzile General Vasile Milea și Mihai Eminescu.

Potrivit reprezentanților primăriei, primele acțiuni vor consta în montajul parapeților din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis și pentru delimitarea sensurilor de mers, a semnelor de circulație, precum și a primelor marcaje rutiere. Deși autoritățile locale încearcă de mai bine de trei ani să obțină ok-ul de la CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, pentru înființarea a trei giratorii pe Republicii, deocamdată doar acesta va fi amenajat și, în primă fază, doar provizoriu, din balize de plastic, motivul pentru care s-a primit undă verde fiind frecvența mare a accidentelor rutiere produse în zona Confecții.

„Abia odată cu instalarea noului șef al DRDP Iași, domnul inginer Dănuț Pilă, am putut găsi înțelegerea pe care am tot căutat-o mai bine de trei ani. Pur și simplu, nu s-a vrut! Ne era și rușine să le mai spunem bârlădenilor câte intervenții și cât lobby am făcut pentru acest sens, pentru cel de la intersecția Bulevardului Republicii cu Popa Șapcă și pentru cel de la BCR. Acum, în sfârșit, putem spune că eforturile depuse încep să prindă contur, odată cu amenajarea, fie și provizorie, a sensului giratoriu de la Confecții. Așadar, luni dimineață, primele echipe vor intra la lucru în acea intersecție! Prin urmare, rugăm participanții la trafic ce vor tranzita zona respectivă să dea dovadă de înțelegere, să respecte indicatoarele rutiere temporare și indicațiile personalului de la Drumuri și pe cele ale polițiștilor rutieri”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.