Bârladul începe anul în forță: se demarează lucrările la reabilitarea Pavilionului de Pediatrie

0
3063

• E oficial! În cel mai scurt timp, constructorul vasluian care a câștigat licitația va demara lucrările la investiția „Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad”. Contractul, în valoare de aproape 5,3 milioane de lei, prevede anveloparea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reabilitarea acoperișului și a subsolului, înlocuirea rețelelor de distribuție a energiei electrice și termice și montarea de panouri fotovoltaice. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Zilele trecute a fost declarat câștigătorul celei de-a doua licitații organizate pentru o importantă investiție din Bârlad, ce urmează să fie implementată cu fonduri nerambursabile. Este vorba despre „Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad” (fostul Spital de Copii „Sfântul Nicolae”), ce vizează imobilul situat în str. Epureanu nr. 50 și care are o suprafață de circa 4.000 metri pătrați. În mare, proiectul are în vedere realizarea de lucrări de anvelopare termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reparații la acoperiș și subsol, înlocuirea rețelelor de distribuție a energiei electrice și termice, montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice). În urma analizării „la sânge” a ofertelor depuse de SC Urban Proiect SA Bârlad și SC Stasform Consult SRL Vaslui, câștigător a fost declarat constructorul vasluian, astfel că, pe data de 11 februarie, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. Anunțul a fost făcut de primarul Dumitru Boroș, în cadrul celei mai recente conferințe de presă.

„Am vrut să aduc la cunoștința populației stadiul proiectelor finanțate cu fonduri europene, pentru că așteptăm sume nerambursabile importante pentru modernizarea orașului. Pe 11 februarie, am semnat contractul de execuție la Pavilionul Pediatrie, cunoscut mai degrabă ca Spitalul de Copii. Valoarea contractului este de 5.288.887 lei, iar termenul de execuție este de 18 luni. Investiția vizează consolidarea clădirii, planșeul, înlocuirea ușilor și a ferestrelor, anvelopare, instalațiile electrice, de apă, de canalizare, centrala termică, panouri fotovoltaice pentru apa caldă și energie electrică. Se urmărește realizarea unor economii importante la energie și asigurarea prin aceste panouri voltaice a unui necesar de până la 30% din nevoia spitalului. Este al treilea proiect cu fonduri europene pe care îl implementăm, după POCA („Dezvoltarea Capacității Administrative a municipiului Bârlad”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, n.r.) și cel cu internetul gratuit (amenajarea de spot-uri Wi-Fi în locuri publice din oraș prin Programul WiFi4EU, finanțat de Comisia Europeană, n.r.). În scurt timp vom intra la execuția propriu-zisă și, în acest sens, am avut o discuție cu conducerea spitalului pentru a găsi soluții pentru relocarea personalului și a pacienților în alte spații. E posibil să găsim soluții chiar în cadrul Pavilionului sau să apelăm la alte spații din cadrul spitalului. Cred că se va lucra pe etaje, însă noi ne-am dori să se intre odată în tot imobilul”, a declarat edilul șef.

Trebuie spus că 90% din sumă reprezintă fonduri europene structurale și de investiții gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Așa cum a fost aprobat încă de la început, obiectivul general al proiectului este creșterea performanței energetice a clădirilor de utilitate publică din municipiul Bârlad pe fondul creării condițiilor necesare gestionării inteligente a energiei și utilizării energiei din surse regenerabile la nivelul Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad.

„Contractul presupune execuția tuturor lucrărilor de intervenție la cele două corpuri de clădire aparținând Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal «Elena Beldiman» Bârlad, pentru creșterea eficienței energetice a acestora, în conformitate cu prevederile documentației de atribuire (caiet de sarcini, condiții contractuale, proiect tehnic). Contractul presupune lucrări specifice pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie, și anume: • Lucrări de consolidare structurală (cămășuieli interioare la nivelul subsolului corpului C1, consolidarea fundațiilor corpului C2, cămășuirea fețelor exterioare ale pereților de închidere la corpul C2, alte reparații locale); • Realizarea unor sisteme de termoizolare atât a elementelor verticale cât și a celor orizontale; • Înlocuirea tâmplăriei ferestrelor și ușilor exterioare; • Lucrări de modernizare a instalațiilor sanitare, termice și electrice; • Reparații ale finisajelor afectate de intervențiile menționate mai sus. Nu se fac intervenții asupra funcționalului clădirii”, se arată la rubrica descrierea achiziției publice din anunțul de licitație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.