Barladul cumpara autobuze electrice de peste 21 milioane de lei!

0
4187

Municipalitatea barladeana a demarat procedura de achizitie a celor zece autobuze electrice in valoare de peste 21 de milioane de lei cu TVA, prevazute in proiectul Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon, finantat cu fonduri europene. Potrivit caietului de sarcini, primul autobuz va fi livrat in maximum noua luni de la emiterea ordinului de livrare de catre primarie, iar celelalte noua autobuze vor fi livrate in urmatoarele 12 luni.

Pe data de 8 februarie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind Furnizarea a zece autobuze electrice pentru proiectul Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon, in valoare totala de 17.840.160 lei fara TVA (adica 21.229.790,40 lei cu TVA). Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt asteptate pana pe data de 18 martie, ora 15.00. Odata deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe data de 18 iunie. Ulterior, va fi desemnat un castigator si va fi semnat contractul de furnizare a celor zece autobuze ecologice, durata contractului fiind de 24 luni.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – pret, in care pretul ofertei are o pondere de 50%, iar componentele tehnice conteaza in proportie de celelalte 50%. Potrivit caietului de sarcini, primul autobuz va fi livrat in maximum noua luni de la emiterea ordinului de livrare de catre primarie, evident, dupa semnarea contractului. Celelalte noua autobuze vor fi livrate in maximum 12 luni de la semnarea procesului verbal de receptie a primului autobuz.

Obiectul acestui contract il constituie achizitia de mijloace de transport public in comun, cu motor electric, respectiv achizitia a 10 autobuze electrice noi, cu o capacitate de 16 locuri pe scaune + 2 strapontine + 1 loc sofer + 1 loc special amenajat pentru persoanele cu dizabilitati si minim 35 locuri in picioare, cu o lungime cuprinsa in intervalul 8 – 11 metri, cu tractiune complet electrica, realizata autonom cu Sistem Reincarcabil de Stocare a Energiei cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborata pe toata lungimea, avand prescriptiile, caracteristicile de natura tehnica si dotarile minime solicitate in caietului de sarcini, ce sunt destinate transportului public urban in municipiul Barlad, se arata in descrierea achizitiei publice din anuntul de pe SICAP.

Dupa cum anunta primarul Dumitru Boros imediat dupa semnarea contractului de finantare (6 august 2019), autobuzele cumparate vor fi dotate cu sisteme GPS de localizare si monitorizare, precum si cu panouri de informare, in timp real, pentru calatori. Obiectivele principale ale investitiei dupa primul an de operare sunt: reducerea cu 3,2% a emisiilor de carbon din transport; reducerea cu 8,4% a deplasarilor cu autoturisme private in favoarea transportului public; promovarea unei mobilitati incluzive, prin facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati la sistemul de transport public electric.

Proiectul Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon, finantat Programul Operational Regional 2014-2020, presupune nu doar achizitia autobuzelor electrice, ci si amenajarea unui depou pentru transportul electric din Barlad. De asemenea, vizeaza si infiintarea a doua trasee pe strazile General Vasile Milea – Mihai Viteazu – Colonel Simionescu Sava – Paloda – Ioan Popescu – Vasile Parvan – Capitan Grigore Ignat – Bulevardul Republicii – Restaurant Galamar si Restaurant Galamar – Bulevardul Republicii – Bulevardul Epureanu – Constantin Hamagiu – Nicolae Balcescu – Dragos Voda – Mihai Eminescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.