Adolescentă instituționalizată, agresată sexual de un terapeut și un antrenor de fitness

• Polițiștii bârlădeni au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de agresiune sexuală și act sexual cu un minor, cercetați fiind un terapeut de 41 de ani din cadrul unui centru de recuperare al Protecției Copilului Vaslui și un antrenor de fitness de 45 de ani. Cei doi sunt acuzați că ar fi convins o copilă instituționalizată, în vârstă de 14 ani, să întrețină relații sexuale cu ei, la un hotel din Bârlad.

Un angajat de 41 de ani (C.C.) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, care lucrează ca terapeut ocupațional la un centru de recuperare din Bârlad, și un antrenor de fitness de 45 de ani (Ș.B.), care lucrează la o sală de fitness din Bârlad, sunt cercetați de polițiști într-un dosar penal în care sunt acuzați de act sexual cu un minor și agresiune sexuală. Primul este fiul unui afacerist și fost consilier local din oraș, în prezent angajat la o firmă acționariată de Consiliul Local Bârlad, în timp ce fratele celui de-al doilea lucrează în cadrul Poliției Municipale Bârlad, susțin surse neoficiale. Victima celor doi este o adolescentă de 14 ani, instituționalizată într-un centru de plasament din Bârlad, care ar fi acceptat de bunăvoie să întrețină relații sexuale cu ei.

Grozăviile s-ar fi petrecut în toamnă, însă copila i-a povestit unui educator din centrul în care este instituționalizată despre „aventurile” sale în luna decembrie. Adolescenta s-ar fi lăudat că a întreținut relații sexuale cu un antrenor de fitness al unei săli din oraș unde avea abonament lunar și pe care o frecventa. Totodată, din vorbă în vorbă, acesta a aflat și că un terapeut din cadrul DGASPC Vaslui, angajat la un alt centru de plasament din Bârlad, ar fi convins-o pe fată să îl însoțească la un hotel din oraș pentru a face sex.

„Minora a relatat educatorului, care de îndată a anunțat psihologul și, potrivit procedurilor, a fost convocată o ședință de caz, în urma căreia am și sesizat Poliția. Angajatul acuzat că a întreținut relații sexuale cu minora este terapeut ocupațional într-un alt centru din cadrul complexului decât cel unde este aceasta instituționalizată. La nivelul DGASPC a fost demarată o anchetă disciplinară și, până la finalizarea acesteia, salariatul a fost transferat într-un centru unde nu interacționează cu minori. Totodată, minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a precizat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

„La nivelul instituției, s-au deschis două dosare de cercetare penală, în urma unor sesizări primite de la DGASPC Vaslui. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor și agresiune sexuală, cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Totuși, deși a trecut mult timp de la demararea cercetărilor, ancheta a bătut pasul pe loc, nici până la acest moment copila nefiind audiată de polițiști. În ceee ce-i privește pe cei doi suspecți, aceștia au fost audiați timp de mai multe ore în cursul zilei de sâmbătă, 22 februarie, la final fiind lăsați să plece acasă.

„Au fost desfășurate cercetări inclusiv astăzi (sâmbătă, n.r.), dar nu a fost dispusă nicio măsură preventivă. Cele două cauze au fost reunite, efectuându-se cercetări sub aspectul infracțiunilor de agresiune sexuală și act sexual cu un minor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.