A fost pusă piatra de temelie la biserica „Sfânta Treime” Bârlad

3
2739

• Duminică după-amiază, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Bârlad, ce va avea hramul „Sfânta Treime”.

Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și părintele protopop Vasile Lăiu. După oficierea slujbei, Ierarhul Hușilor a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a descris menirea principală a unui locaș de cult: „În cartea Facerii, ni se relatează faptul că patriarhul Iacov, la un moment dat, ațipește pe o piatră și Dumnezeu îi descoperă un vis în care era o scară pe care urcau și coborau îngerii. După ce patriarhul Iacov se trezește, Dumnezeu îi spune că «aici este casa lui Dumnezeu – Betel – locul unde se va preaslăvi numele Meu». Aceasta este menirea fiecărei biserici, să fie un loc al preaslăvirii numelui lui Dumnezeu, o casă a lui Dumnzeu. Ce înseamnă casa lui Dumnezeu? Când vorbim despre casă, ne gândim la adăpost, la siguranță, căldură, la cei care ne înconjoară cu foarte multă dragoste, la cei care ne sunt aproape în momentele cele mai delicate ale vieții. Casa lui Dumnzeu este locul unde, cu adevărat, din punct de vedere spiritual, avem siguranța sufletului nostru, avem certitudinea că suntem iubiți”.

„În biserică, în locașul de închinare, învățăm să iubim. Este singurul loc în care nu își au loc vorbele urâte, mânia, supărarea, tulburarea. Este locul în care credem în dragostea lui Dumnezeu. Este locul în care venim să găsim bruma de liniște de care avem nevoie fiecare dintre noi. Este locul în care primim de la Domnul harul Duhului Sfânt. Dacă la locul de muncă, pe stradă sau oriunde în lumea aceasta găsim tulburare, dezbinare, biserica este locul, prin excelență, care ne unește, este locul în care nu sunt niciun fel de polarizări. Este locul în care este prezent Dumnezeu, și El este unire, pace, liniște și bucurie.

Cu această nădejde, am pus piatra de temelie a acestei biserici, închinată Sfintei Treimi, care este dragostea desăvârșită”, a mai spus Preasfinția Sa.

La final, Părintele Episcop Ignatie a mulțumit primarului Dumitru Boroș și credincioșilor, pentru prezență, precum și tuturor celor care s-au implicat și se vor implica, alături de părintele Sorin Vârlan, în edificarea noii biserici.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.