Trei rugbisti din Barlad, pregatire cu lotul Romaniei U18

0
2663

Trei din cei 34 de jucatori de rugby convocati la cantonamentul dedicat Romaniei U18, ce se desfasoara in aceste zile la Snagov, provin de la CSS Barlad. Din staff-ul care pregateste stejareii fac parte si antrenorul Florin Ibanescu si preparatorul fizic Dragos Cernat, ambii fosti sportivi la CSS Barlad.

Lotul national largit al stejareilor U18, rugby in XV, a intrat in primul cantonament de pregatire din anul 2020. Stagiul are loc intre 13-19 ianuarie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov. In total, au fost convocati 34 de juniori inclusi in lotul national largit, printre acestia numarandu-se si trei sportivi din cadrul Cubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, sectia Rugby, antrenati de Florin Ibanescu. Este vorba despre juniorii Andrei Comanescu (pilier), Robert Simonel Hincu (linia a III-a) si Toma Razvan Mirzac (centru), care s-au alaturat altor 31 de sportivi din tara.

Ceilalti stejarei convocati la cantonament provin de la cluburi precum CS Cleopatra, CNAV Dinamo, CSS Gura Humorului, CSS 2 Baia Mare, CSM Bucuresti, LPS Constanta, CSS 2 CNE Baia Mare, CSS Unirea Iasi, CT Dinicu Golescu, Beenchencliff, CSO Pantelimon si LPS Focsani. Acest cantonament are ca scop testarea sportivilor inaintea stagiului de pregatire fizica ce va avea loc in luna februarie.

Pregatirea in acest cantonament este coordonata de staff-ul format din Cristian Hildan – director tehnic, barladenii Florin Ibanescu – antrenor treisferturi si Dragos Cernat – preparator fizic, Stelian Burcea – antrenor inaintare, Ilie Vlad – medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut si Rares Manolache – manager.

Florin Ibanescu (30 ani) a fost si continua sa fie antrenor de rugby la categoriile de varsta U8, U10, U12 si U14 din cadrul CSS Barlad, iar anterior a jucat la Rugby Club Barlad, dar si ca junior in categoriile de varsta mari ale CSS Barlad. Iar Dragos Cernat (31 ani) a fost jucator doar la echipele de juniori din cadrul CSS Barlad, nu si la echipa mare a Barladului. In ultimii ani, a predat educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala Ibanesti, totodata fiind si responsabilul pe judet cu rugby-ul tag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.