Spitalul Elena Beldiman Barlad incepe anul cu medici noi

In urma concursului din toamna, patrimoniul Spitalului Elena Beldiman Barlad s-a imbogatit cu patru noi medici, dintre care doi si-au inceput deja activitatea, unul va veni pe post in aceasta saptamana, iar celalalt din februarie. Acestia se adauga celorlati aproximativ 125 existenti deja in unitate si care asigura asistenta medicala pe toate sectiile.

In urma concursului desfasurat in ultimele luni ale anului 2019 de conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad pentru angajarea a 23 de medici specialisti, candidatii inscrisi au fost admisi. Este vorba despre un specialist in Chirurgie generala (Dragos Diaconu), unul in Oftalmologie (Mihaela Nechita), unul in Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice pentru Ambulatoriul Integrat (Mihaela Cozub) si un medic rezident pentru Compartimentul de Cardiologie (Alexandru Nenciu). Potrivit dr. Angelica Gramaticu, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti, primii doi medici si-au inceput activitatea la 1 ianuarie 2020, cel de-al treilea va veni pe post saptamana viitoare, iar ultimul isi va incepe activitatea din februarie.

Trebuie spus ca, la concursul din noiembrie-decembrie 2019, conducerea spitalului a dorit sa angajeze 23 de medici specialisti pentru mai multe sectii si compartimente ale unitatii, dintre care mentionam sectiile Neonatologie, Medicina Interna Cronici, Neurologie, Pneumologie, Anestezie si Terapie Intensiva, Boli Infectioase, Psihiatrie si compartimentele de Gastroenterologie, Oncologie, Compartimentul Neurologie Pediatrica, Compartimentul de Primire Urgente.

Reamintim ca, de cativa ani buni, schema de personal a spitalului barladean arata ca unitatea isi desfasoara activitatea cu un deficit serios de personal, la inceputul lunii octombrie 2017, doar 77,6% din statul de functii fiind ocupat. Iar nevoia cea mai mare de cadre se simte in sectorul personalului auxiliar, unde ar mai fi nevoie de peste 120 de infirmiere, ingrijitoare si brancardieri. In ceea ce priveste personalul medical, situatia pare la fel de grava, intrucat spitalul are pe statul de plata in jur de 125 de medici, dintre care 20 sunt rezidenti, si ar mai fi nevoie de inca 55 de doctori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.