Se apropie editia a 8-a a Festivalului de filme facute de adolescenti! Abia asteptam sa vedem filmul tau la Super 2020!

0
787

Creativitatea mare rastoarna resursele mici! Pune mana pe telefon sau camera de filmat, da-ti frau liber ideilor siinscrieti scurtmetrajul la Super, festivalul de filme facute de adolescenti,pana pe 15 martie!

Mic sfatuitor de facut filme Super, Editia a 8-a

1. Inainte de a-ti pune orice intrebare despre aparatura si tehnica (care te asiguram ca nu sunt cele mai importante criterii de selectie pentru noi) doar ia un telefon sau aparat si filmeaza. Daca vrei, pe urma poti reface!

2. Uita-te in jurul tau. In imediata ta apropiere. Te inspira ceva? Uneori povestea e mult mai importanta decat orice aparat, obiectiv, trepied sau program in care o sa editezi. Si foarte important: nu iti subestima propria poveste. De multe ori poate fi mai buna decat toate situatiile fictionale la un loc.

3. Da-ti libertate totala in alegerea cadrelor. Nu exista corect sau gresit, compune imaginea cum vrei tu, cum ti se pare potrivita pentru film.

4. Noi credem ca sunetul e la fel de important ca imaginea. Nu-l pierde din vedere. Poti inregistra foarte usor cu telefonul tau.

5. Nu-ti fie frica sa ceri ajutor de la oameni cu mai multa experienta, majoritatea abia asteapta sa o impartaseasca cu tine. Chiar daca sunt ocupati, cel mai probabil sunt doritori sa ajute.

6. Doar fa filmul! Pe bune, acum. Experimentul e mama invataturii.

Te poti inscrie la una dintre urmatoarele sectiuni:

  • competitia nationala (deschisa pentru orice filme facute de liceeni, in afara atelierelor de film);
  • workshop friends (filme realizate in ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Lets Go Digital);
  • festival friends (filme realizate de fosti participanti la Super care acum nu mai sunt liceeni).

Regulament si detalii: http://www.superfestival.ro/newsupersite/2019/12/07/inscrieri-de-filme-super-2020/

Super este cel mai mare festival din Romania unde se proiecteaza filme facute de adolescenti. Festivalul e organizat de tineri, cu putini adulti implicati – s-a nascut in 2013, din dorinta unor regizori adolescenti de a avea un loc unde sa isi arate filmele, unde sa se exprime. In iunie 2019 a avut loc editia a 7-a, la Cinemateca Eforie – cu 7 proiectii de scurtmetraje nationale si internationale, ateliere de film, fotografie, poezie si creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare in pregatirea festivalului), o expozitie de arta si petreceri.

Daca vrei sa descoperi mai multe povesti despre experientele de la festival, stai cu ochii pe Instagramul Super: @superfilmfestival si pe Facebook-ul nostru: facebook.com/superadolescentii.

Ne gasesti si pe Patreon, la: https://www.patreon.com/superfestival

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.