Paul Postolache (PMP), pledoarie pentru alegerea primarilor in doua tururi

0
1280

Organizatia Judeteana de Tineret a PMP Vaslui sprijina alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Paul Postolache, presedintele organizatiei, aduce o serie de argumente in sprijinul acestui demers si reaminteste ca PMP a depus inca din 2016 in Parlament o initiativa legislativa de modificare a Legii nr. 115/2015 privind alegerea administratiei publice locale.

Ce s-a intamplat din 2015 pana in prezent? Nimic notabil, constata Paul Postolache, presedintele Organizatiei Judetene de Tineret PMP Vaslui: In prezent, pe scena politica nu putem observa decat o lupta acerba de inlaturare si reparare a erorilor facute de PSD in guvernarea precedenta. In acest razboi, pare ca se uita de fapt obiective precum construirea de autostrazi, ridicarea nivelului de trai al romanilor si, in special, dezvoltarea economica a Moldovei, insa aceste obiective nu pot fi atinse fara o stabilitate politica de care Romania are tot mai multa nevoie, si asta intr-un interval de timp foarte scurt, pentru a se depasi in totalitate perioada tumultoasa in care a fost aruncata aceasta tara de caracatita PSD-ista.

In ciuda agendei destul de neclare a actualilor guvernanti, sansa Romaniei de a se redefini si a intra din nou pe fagasul normalitatii democratice este mult mai aproape decat le place unora sa creada, continua liderul tinerilor PMP-isti. Primul pas pe care il putem face spre o democratie sanatoasa este alegerea primarilor in doua tururi si declansarea alegerilor anticipate, chiar daca partidele de stanga incearca sa isi puna propriile interese mai presus de interesele cetatenilor. In acest context, tin sa atrag atentia si sa reamintesc ca Partidul Miscarea Populara a initiat un proiect de lege in acest sens, proiectul fiind semnat si sustinut de peste un milion de cetateni. Daca auzim tot mai des vorbindu-se de respectarea democratica a alegerilor cetatenilor si la fiecare patru ani ne intoarcem la deciziile luate de acestia, trebuie sa luam in calcul, in mod expres, dorinta de revenire la optiunea alegerii primarilor in doua tururi. In acest mod, se asigura reprezentativitatea reala, la nivel de primarii, a cetatenilor si indepartea anomaliilor care se intalnesc pana si la Primaria Capitalei, acolo unde doamna Firea poate fi numita un nereprezentant al societatii din care face parte. Sigur, acesta este doar un exemplu dintr-o lista mult mai lunga, a declarat Paul Postolache, presedintele Organizatiei Judetene de Tineret PMP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.