Nou comandant la Batalionul 83 LAROM Barlad

1
1373

Pe data de 7 ianuarie, cand crestin ortodocsii au sarbatorit Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, locotenent-colonelul Adeline-Cristinel Arghire a fost detasat si imputernicit sa preia atributiile functiei de comandant al Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” Barlad. Numirea a avut loc in cadrul unei ceremonii militare de predare – primire a comenzii si a drapelului de lupta, desfasurata in prezenta comandantului Brigazii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focsani, general de brigara Ciprian Marin.

„Unul dintre momentele semnificative l-a constituit ceremonialul de predare-primire a comenzii Batalionului 83 LAROM «Bogdan I», in cadrul caruia fostul comandant al unitatii, locotenent-colonel Florin Cotet a predat drapelul de lupta al batalionului locotenent-colonelului Adeline-Cristinel Arghire, detasat si imputernicit pentru indeplinirea atributiilor functiei de comandant al Batalionului 83 LAROM «Bogdan I». In alocutiunea rostita de catre comandantul Brigazii 8 LAROM «Alexandru Ioan Cuza», domnia sa a subliniat spiritul de corp si camaraderia de care a dat dovada locotenent-colonelul Florin Cotet in perioada in care a fost la comanda batalionului si a urat succes locotenent-colonelului Adeline-Cristinel Arghire in noua functie. Totodata, l-a asigurat pe noul comandant ca dispune de un colectiv bine pregatit, care isi desfasoara misiunile cu pasiune si devotament, Batalionul 83 LAROM «Bogdan I» fiind o structura gata de orice, oricand si oriunde”, au precizat reprezentantii Brigazii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focsani.

Locotenent-colonelul Florin Cotet a ocupat functia de comandant al batalionului timp de doi ani si jumatate, fiind investit in aceasta functie pe 12 iunie 2017. Pe langa multumirile aduse acestuia pentru activitatea desfasurata in functia de conducere, personalul batalionului i-a oferit si o placheta in semn de respect si pretuire pentru inalt profesionalismul, dedicarea totala, increderea, grija si respectul fata de oameni si credinta ca nimic nu este imposibil dar si pentru calauzirea pasilor si cresterea vizibilitatii Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” Barlad in randul elitei artileriei. Activitatea s-a incheiat cu defilarea militarilor batalionului.

Trebuie spus ca, tot in cadrul activitatilor batalionului din data de 7 ianuarie, s-a desfasurat si ceremonialul de trecere in rezerva a cinci subofiteri: plutonier adjunct Iulian-Florin Lupu, plutonier adjunct Gheorghe Contescu, plutonier adjunct Viorel Grigoras, plutonier adjunct Anton Bolocan si plutonier adjunct Ionel Covrig. Acestia au fost felicitati de fostul comandant al Batalionului 83 LAROM „Bogdan I”, care le-a inmanat si plachete in semn de multumire, dar au fost felicitati si de comandantul Brigazii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, care le-a multumit pentru seriozitatea si implicarea de care au dat dovada de-a lungul carierei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.