Lucrarile la noua cresa din Barlad vor demara pana in primavara

0
1569

Desi autoritatile barladene si reprezentantii legali ai asocierii care va realiza lucrarile la noua cresa din oras au semnat contractul inca din august, nici pana acum nu a fost demarata executia investitiei. Reprezentantii primariei anunta ca se mai asteapta doar avizul ISU si ca, odata obtinut, cel tarziu in primavara se va vedea miscare pe santier.

Reprezentantii municipalitatii barladene dau asigurari ca, pana in martie – aprilie, constructorii care au castigat licitatia desfasurata in vara trecuta pentru proiectarea si executia investitiei Construire cresa cu trei grupe in municipiul Barlad vor trece efectiv la treaba. Este vorba despre Asocierea SC Wash Expert SRL – SC Pencraft SRL – SC Proedil SRL, formata din firmele Wash Expert SRL (ofertant leader), Sides Tech SRL (subcontractant – 0,7%), Casigaz Serv SRL (subcontractant – 2,18%), Ambient Construct SRL (tert), Electricopet (subcontractant – 1,47%), Air-Projects SRL (subcontractant – 0,33%), Proedil (ofertant) si SC Pencraft SRL (ofertant). Desi contractul a fost semnat inca din luna august 2019, iar de atunci au trecut luni bune, pana acum s-a lucrat doar la proiectare si s-au obtinut avizele necesare.

Potrivit reprezentantilor Primariei Barlad, singurul document care mai lipseste pentru a se putea trece efectiv la construirea cresei este avizul ISU, iar odata ce actul va fi eliberat, se estimeaza ca lucrarile vor fi demarata pana in primavara. Cel putin asa spera autoritatile locale. Depinde insa de rapiditatea cu care reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui isi vor da OK-ul in privinta proiectului, dar si de conditiile meteorologice din perioada urmatoare. Mai exact, daca nu va fi foarte ger si nu va cadea zapada in aceasta iarna, constructorii vor putea sa inceapa lucrarile. Insa, daca iarna isi va intra in drepturi, lucrurile vor fi incetinite.

Intre timp, pe 7 ianuarie, municipalitatea a publicat un anunt de consultare a populatiei in privinta elaborarii Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru acest obiectiv de investitii. Concret, se cere demararea procesului de informare si consultare a publicului in elaborarea PUD-ului pentru Construire cresa cu trei grupe in municipiul Barlad. Barladenii sunt invitati sa transmita observatii si propuneri privind intentia de elaborare a PUD-ului si sa consulte documentatia de urbanism pana pe data de 22 ianuarie, la sediul Primariei Barlad.

Trebuie spus ca, in prezent, in Barlad functioneaza o singura cresa, cu o capacitate de 55 de locuri, asa ca tinerii parinti sau cei care se pregatesc sa devina parinti abia asteapta constructia celei noi, ce va avea trei grupe si va fi ridicata pe strada Mircea cel Batran, nr. 88. Este vorba despre un imobil care va avea parter si etaj, grupuri sanitare si toate functiunile cerute de normele in vigoare, pe o suprafata construita desfasurata de 641,09 mp si o suprafata utila de 538,12 mp. Valoarea estimata a investitiei este de 1.851.676,89 lei (fara TVA), obiectivul de investitii Construire cresa cu trei grupe in municipiul Barlad, urmand sa fie finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) II.

De mentionat ca, potrivit studiului de fezabilitate intocmit, la parter, noua cresa va avea trei spatii de joaca pentru fiecare grupa in parte; trei dormitoare pentru fiecare grupa in parte; trei grupuri sanitare copii pentru fiecare grupa in parte; sala de mese; biberonerie; bucatarie; camara; hol; cabinet medical; grup sanitar cabinet medical; izolare; grup sanitar izolare; vestiar pentru copii; grup sanitar pentru personal; camera pentru centrala termica; depozit, etc. Iar etajul imobilului va avea hol; birou administrator; birou personal didactic; birou contabilitate; vestiar personal; grupuri sanitare pentru personal; calcatorie; spalatorie; uscatorie; pod tehnic etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.