Donatiile omului de afaceri Constantin Dulute si-au atins tinta

2
2617

Banii donati la finele lunii iulie de omul de afaceri barladean Constantin Dulute catre mai multe institutii din Barlad, adica circa 200.000 de euro, ce reprezinta 2% din impozitul pe venitul obtinut in 2018, au fost cheltuiti cu folos de beneficiarii frumosului gest.

In timp ce unii afaceristi care obtin profituri considerabile din activitatea pe care o desfasoara folosesc banii pentru a-si ridica palate si a-si cumpara bolizi de lux, altii isi folosesc banii pentru a-i face fericiti pe cei mai putin norocosi. Este si cazul omului de afaceri barladean Constantin Dulute care, de vreo cativa ani, face donatii importante pentru institutiile din Barlad, Spitalul de Urgenta Elena Beldiman Barlad numarandu-se printre beneficiari. Pe langa suma de 55 milioane de lei, ce reprezinta o parte din veniturile obtinute in urma vanzarii catorva din firmele detinute de el catre unii seici arabi, donata in iulie pentru constructia noului corp ce va adaposti sectiile Boli Infectioase, Psihiatrie, Pneumologie I si Pneumologie II, tot in iulie, dar la sfarsit, a repetat gestul.

Si de aceasta data, afaceristul barladean ce isi desfasoara activitatea in Braila a preferat sa sprijine tot institutiile locale, motiv pentru care a donat inca circa 200.000 de euro, ce reprezinta 2% din impozitul pe venitul obtinut in 2018. Banii au fost impartiti intre Sectia de Gimnastica din cadrul Clubului Sportiv Scolar Barlad, Scoala Gimnaziala de Arte N. N. Tonitza Barlad, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului Vasile Parvan Barlad, Sectia de Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad, Asociatia Astronomica Sirius Barlad, Liceul Pedagogic Ioan Popescu Barlad si Asezamantul Social Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei din cadrul Parohiei Sfantul Gheorghe Barlad etc.. Banii au fost destinati a fi utilizati pentru dotarea cu diverse echipamente si aparatura necesara bunei functionari.

Astfel, la cateva luni de la gestul frumos, conducerea Asociatiei Astronomice Sirius, unde au ajuns aproape 50.000 lei, a achizitionat mai multe echipamente pentru dotarea unui laborator in cadrul proiectului Cresterea performantei in activitatea Asociatiei Astronomice Sirius prin realizarea unui laborator de astrofizica. Dintre acestea, enumeram: o tabla interactiva, un videoproiector, un laptop, un scanner, un telescop solar performant cu diametrul de 70 mm si un alt telescop cu diametrul de 406 mm, unul dintre cele mai mari existente, (acesta urmeaza sa fie livrat). La Asezamantul Social Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, coordonat de Mihaela Tapu si care deserveste 25 de copii de la Scoala Gimnaziala Principesa Elena Bibescu Barlad, au ajuns 4.000 de lei. Cu ajutorul banilor, a fost finalizat noul corp de cladire. Noul imobil, sfintit in luna noiembrie, cuprinde o sala de studiu, o sala de recreere si joaca, un vestiar si birouri.

De asemenea, circa 60.000 lei au ajuns si la Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitati Casa Esme Barlad, un proiect prin care Asociatia Myosotis sprijina circa 50 de copii cu autism cu varste intre 4-11 ani, din Barlad si imprejurimi. Banii au fost utilizati pentru inlocuirea acoperisului sediului, intrucat precipitatiile din ultimii doi ani au facut ca apa sa se infiltreze pana la tavanul salilor in care se desfasoara activitatile cu copiii. O alta suma de bani, mai exact 50.000 lei, a ajuns la Sala de Gimnastica Andreea Raducan, unde sectia de Gimnastica a Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad face performanta. in acest caz, donatia a fost folosita pentru refacerea de la zero a gropii cu bureti in care aterizeaza fetele cand se antreneaza, cea folosita pana acum fiind total depasita.

Cu aproape 50.000 de lei, donati de domnul Dulute, am achizitionat chingi, plasa, burete, care este foarte scump, dar si multe alte materiale necesare reabilitarii gropii cu bureti. Aceasta investitie chiar reprezenta o urgenta, intrucat groapa cu bureti e folosita de gimnaste pentru invatarea in siguranta a tuturor elementelor exercitiilor desfasurate pe toate aparatele. Este componenta de baza ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o sala de gimnastica. Lucrarile au fost facute intr-un singur week-end de catre colegii mei si o parte dintre parintii fetitelor, carora le multumesc pentru efortul depus. Astfel, am facut economie la bani, deoarece nu am mai fost nevoiti sa angajam o firma care sa execute lucrarile respective, ne-a declarat Ana Maria Iordache, sefa sectiei de Gimnastica din cadrul CSS Barlad.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.