Doi ofertanti interesati de reabilitarea Pavilionului de Pediatrie din Barlad

0
2015

• Daca la prima licitatie, singura oferta depusa a si fost respinsa, la cea de-a doua licitatie privind investitia „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad”, lansata pe SICAP in prima jumatate a lunii noiembrie, s-au aratat interesate doua firme din judet. Urmeaza ca, pana la finele lui ianuarie, dosarele cu documentele depuse sa fie evaluate, iar apoi sa aflam daca va fi desemnat un castigator sau va fi reluata din nou intreaga procedura. Investitia se ridica la peste 5,6 milioane de lei cu TVA si presupune anveloparea termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reabilitarea acoperisului si a subsolului, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice si montarea de panouri fotovoltaice.

Pe data de 11 noiembrie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind realizarea investitiei „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad” (fostul Spital de Copii „Sfantul Nicolae”), ce vizeaza imobilul situat in str. Epureanu nr. 50 si care are o suprafata de circa 4.000 metri patrati. Proiectul are in vedere realizarea de lucrari de anvelopare termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reparatii la acoperis si subsol, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice, montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice).

Potrivit anuntului, firmele interesate de aceasta investitie si-au putut depune ofertele pana pe data 19 decembrie, ora 15.00. Iar pana la expirarea perioadei de inscriere au fost depuse doua oferte din partea firmelor SC Urban Proiect SA Barlad si SC Stasform Consult SRL Vaslui. Asa cum era de asteptat, documentele depuse la dosar au inceput deja sa fie verificate in cele mai mici detalii, evaluarea din punct de vedere tehnic si financiar urmand sa se faca pana cel tarziu pe data de 31 ianuarie. Abia apoi vom sti daca macar unul din cei doi constructori interesati de lucrare va fi desemnat castigator sau daca ambele oferte vor fi respinse (asa cum s-a intamplat la prima licitatie, din august 2019, cand ofertantul SC CITY CONS SRL a fost respins intrucat nu indeplinea toate conditiile cerute in caietul de sarcini), iar procedura de licitatie va fi reluata. Daca toate actele sunt in regula, contractul va fi incheiat pentru o perioada de 47 de luni.

Valoarea contractului se ridica la suma de 4.752.985,68 lei fara TVA (5.656.052,96 lei cu TVA), din total, 90% reprezentand fonduri europene structurale si de investitii gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Asa cum a fost aprobat inca de la inceput, obiectivul general al proiectului este cresterea performantei energetice a cladirilor de utilitate publica din municipiul Barlad pe fondul crearii conditiilor necesare gestionarii inteligente a energiei si utilizarii energiei din surse regenerabile la nivelul Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Barlad.

„Contractul presupune executia tuturor lucrarilor de interventie la cele doua corpuri de cladire apartinand Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal «Elena Beldiman» Barlad, pentru cresterea eficientei energetice a acestora, in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire (caiet de sarcini, conditii contractuale, proiect tehnic). Contractul presupune lucrari specifice pentru cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie, si anume: • Lucrari de consolidare structurala (camasuieli interioare la nivelul subsolului corpului C1, consolidarea fundatiilor corpului C2, camasuirea fetelor exterioare ale peretilor de inchidere la corpul C2, alte reparatii locale); • Realizarea unor sisteme de termoizolare atat a elementelor verticale cat si a celor orizontale; • Inlocuirea tamplariei ferestrelor si usilor exterioare; • Lucrari de modernizare a instalatiilor sanitare, termice si electrice; • Reparatii ale finisajelor afectate de interventiile mentionate mai sus. Nu se fac interventii asupra functionalului cladirii”, se arata la rubrica descrierea achizitiei publice din anuntul de licitatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.