Diplome de Excelenta pentru apararea drepturilor omului, pentru primarul si medicul de familie din Bacani

2
4155

Recent, edilul sef al comunei Bacani si medicul de familie ce vegheaza de 30 de ani la sanatatea populatiei din comuna au fost distinsi cu cate o Diploma de Excelenta oferita de Miscarea Nationala pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania (MNADOR). Cel care a facut onorurile este un fiu al comunei, actualmente presedinte al MNADOR – Filiala Bucuresti.

Pe data de 27 decembrie 2019, cand romanii il sarbatoreau pe Sfantul Stefan in cea de-a treia zi de Craciun si toata lumea se pregatea sa intampine noul an, primarul Vasile Stoica, aflat la primul mandat in fruntea comunei Bacani, primea vizita unui fiu al comunei, plecat de ani buni in Capitala. Este vorba despre Vasile Cazacu, comisar in cadrul Miscarii Nationale pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania (MNADOR – Timisoara – oras martir) si presedinte al Filialei Bucuresti a MNADOR. Scopul vizitei a fost dezvaluit imediat: acordarea, cu oarecare intarziere, a unor Diplome de Excelenta primarului Stoica si medicului de familie Elena Dominte, aflata in slujba bolnavilor de 30 de ani. Distinctiile au fost acordate cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului, care, pe 10 decembrie, a marcat implinirea a 71 de ani de la semnarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului.

Scopul MNADOR este de a apara persoanele fizice – individuale sau colective – ori juridice lezate in drepturile lor morale, civile si politice, economice, sociale si culturale, etnice si religioase de catre oricine si sub orice forma. Dupa ce, la sediul din Bucuresti, am facut o analiza a tuturor informatiilor primite din teritoriu, o delegatie din partea MNADOR s-a deplasat in comuna Bacani, judetul Vaslui, unde am avut o intalnire cu doamna doctor Elena Dominte, medic de familie in comuna de peste 30 de ani, si cu domnul Vasile Stoica, primarul comunei. In urma unei analize amanuntite a activitatii acestor persoane si, totodata, dupa mai multe discutii cu cetatenii din comuna, cu totii am ajuns la hotararea comuna ca ambii indeplinesc conditiile pentru a primi din partea noastra a Diplomei de Excelenta cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului – 10 decembrie 1948 – 10 decembrie 2019, a declarat comisarul MNADOR.

Acesta a precizat ca, in cazul doctoritei Dominte, distinctia a fost acordata pentru activitatea depusa in cei peste 30 de ani de medic al comunei si pentru respectarea dreptului la sanatate al cetatenilor din comuna, indiferent de varsta, stare sociala sau religie, aceasta daruindu-si o buna parte din viata cetatenilor si actului medical. In ceea ce il priveste pe primarul Stoica, distinctia a fost acordata pentru activitatea desfasurata in cei trei ani si jumatate de cand se afla in fruntea comunei intrucat, pe langa activitatile de dezvoltare a comunitatii locale, a gasit timp si putere si pentru a se implica si in latura sociala a comunitatii, facand tot ce i-a stat in putere sa rezolve foarte multe cazuri sociale. In acest sens, Vasile Cazacu a oferit cateva exemple: ajutoare umanitare acordate pentru foarte multe familii din comuna, ajutoare guvernamentale pentru mai multe cazuri grele, ajutoare financiare prin colecta si guvernamentale pentru mai multe cazuri de sanatate grave din randul cetatenilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.