Despre Eminescu, la Biblioteca Judeteana Vaslui

1
897

In preajma zilei de nastere a lui Mihai Eminescu, seria de conferinte lunare Dupa-amiezi culturale la Vaslui debuteaza la Biblioteca Judeteana Nicolae Milescu Spatarul, in acest an, cu o intalnire dedicata poetului nepereche a carui opera, dupa cum afirma George Calinescu, invinge timpul.

Evenimentul, desfasurat in colaborare cu prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi, va avea loc marti, 14 ianuarie 2020, incepand cu ora 14.00. Cel care va tine prelegerea, pe care a intitulat-o Eminescu si dragostea. Doua doamne providentiale, este prof. univ. dr. Doru Scarlatescu cel care, vreme de decenii, a predat studentilor la aceeasi facultate ieseana.

Carierei didactice remarcabile i se adauga si vocatia literara, Doru Scarlatescu fiind membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. O parte dintre cartile sale (de versuri, studii, critica si istorie literara) se regasesc si pe rafturile Bibliotecii Judetene Vaslui: Geo Bogza: studiu (1983), Semne si simboluri: Pagini din istoria poeziei romanesti moderne (1995), Eminescu si religia in conceptul receptarii critice (2000), Odiseea cuvantului: Prolegomene la o hermeneutica a textului sacru (2003), Literatura si celelalte arte (2005), Apocrife la facerea lumii: versuri (2012).

Este o deosebita onoare sa-l avem in mijlocul nostru pe stimatul profesor Doru Scarlatescu. Anterioara intalnire cu dumnealui, in calitate de invitat special, a fost in luna noiembrie a anului trecut cand a avut loc, in fata unui public numeros, un <<Dialog cu scriitori, colaboratori, cititori>>. In cadrul evenimentului au fost lansate volumele O suta si una de poezii si Ultima calatorie a lui Ulise, semnate de Nicolae Dragos, si numarul 12 al revistei trimestriale de cultura <<BAAADUL literar>>. Prezenta domnului profesor a reprezentat o reala incantare. Cu siguranta, vasluienii care vor participa la conferinta vor avea parte de o intalnire de neuitat, a spus Voicu Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene Vaslui.

Alina Tanasa, bibliotecar la Biblioteca Judeteana Nicolae Milescu Spatarul Vaslui

1 COMENTARIU

  1. Constructiva si plina de continut initiativa. Doar primaria a ramas cu un an in urma si se pregateste de zor pentru Centenar. asa lasa de inteles materialul cu dimensiuni gigant postat la scena din centrul orasului. deh, fiecare cu viziunea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.