Deputatul Daniel Olteanu: Se aplica axioma ministrului Tranporturilor si in Moldova, in judetul Vaslui?

0
1175

Deputatul ALDE Daniel Olteanu reactioneaza ca urmare a estimarilor facute recent de ministrul Transporturilor, estimari potrivit carora anul 2020 le va aduce romanilor peste 120 noi kilometri de sosele de mare viteza. Olteanu sustine ca, in conditiile in care aceste previziuni foarte optimiste se refera, in majoritate, la proiecte de mare infrastructura din Vestul tarii, locuitorii din intreaga regiune a Moldovei sunt pusi din nou pe lista de asteptare.

Aflu ca ministrul Transporturilor vorbeste, mai nou, despre o axioma pe cat de adevarata, pe atat de putin aplicata in ceea ce priveste Moldova si, in special, judetul Vaslui. Mai exact, domnul ministru spune ca O infrastructura dezvoltata inseamna o economie dezvoltata si inseamna cetateni multumiti. Cu toate acestea, planurile foarte optimiste pentru anul in curs, la nivel national, planuri care vizeaza inaugurarea a nu mai putin de 120 kilometri de drumuri de mare viteza, exclud aproximativ 5 milioane de romani. Ma refer aici la locuitorii din toate judetele Moldovei, carora sefii de la Transporturi, in loc sa le asigure santiere in lucru si proiecte in compensatie, asa cum ar fi normal dupa zeci de ani in care zona din stanga Siretului s-a aflat pe listele de asteptare, le propun din nou… sa astepte! Vreau sa ii transmit domnului ministru Bode ca axiomele, fie ele si unanim acceptate, nu tin loc de mari investitii in infrastructura din Moldova si ca simpla lor invocare nu aduce nicio multumire locuitorilor din aceasta regiune, a spus Daniel Olteanu.

Deputatul ALDE a atentionat ca orice Guvern care nu face o prioritate din atenuarea dezechilibrelor regionale si nu actioneaza cu masuri concrete in aceasta directie, devine complice la izolarea Moldovei si la depopularea regiunii.

Ma bucur si e de apreciat ca, la nivel de minister, exista o analiza pe fiecare obiectiv major de infrastructura din tara, insa mi-as dori sa remarc aceeasi mobilizare de la centru pentru proiectele din regiunea Moldovei, aflate in diferite etape de lucru, in majoritate doar pe hartie. Marea infrastructura din Moldova nu e un subiect despre care sa mai putem discuta in termeni de sansa, ci de certitudine, iar eu sper ca anul 2020 sa ne aduca si noua, moldovenilor, certitudinea ca putem recupera decalajele de dezvoltare care ne separa de restul tarii, in primul rand la acest capitol. A pune in asteptare obiectivele de investitii din Moldova ori a aloca fonduri insuficiente pentru acestea inseamna a alimenta riscul ca regiunea sa devina si mai izolata din punct de vedere economic, si mai depopulata. Nicio guvernare nu are voie sa mai ignore aceasta realitate!, a mai spus deputatul Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.