De maine, defavorizatii Barladului intra in posesia pachetelor de la UE

Incepand cu data de 29 ianuarie, cei 1.600 de barladeni inclusi intr-un program european de sprijinire a persoanelor defavorizate vor putea intra in posesia pachetelor cu produsele de igiena oferite de UE. Ulterior, vor primi si pachetele cu produse alimentare, insa deocamdata nu se stie exact cand.

In aceasta saptamana, Barladul va demara efectiv distribuirea primei transe de ajutoare care vin de la Uniunea Europeana pentru anumite categorii de persoane prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD). Este vorba despre pachetele cu produse de igiena personala, capitol la care studiile au aratat ca romanii stau foarte prost. Concret, cei vizati de aceste ajutoare oferite de UE vor primi cutii continand 5 periute de dinti, 300 mililitri de pasta de dinti, 500 mililitri de sapun lichid, 800 mililitri de sampon pentru copii, 500 mililitri de sampon pentru adulti, 1.800 grame de detergent de rufe albe si 900 grame de detergent de rufe colorate. Aceste cantitati au fost calculate pentru fiecare persoana in parte, iar produsele au fost deja primite si depozitate la Centrul de Afaceri Tutova Barlad, urmand ca, incepand de maine, 29 ianuarie, cei vizati sa le ridice pe baza actului de identitate. Este vorba despre 1.600 de beneficiari.

Incepand cu data de 29 ianuarie, produsele de igiena acordate in cadrul POAD 2019-2021 de catre Ministerul Fondurilor Europene se vor distribui la Centrul de Afaceri Tutova Barlad, din strada Metalurgiei, nr. 15. Categoriile de persoane care vor primi produse de igiena sunt: beneficiari ai Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat (in baza actelor de identitate, in copie) si beneficiari ai Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei (in baza actelor de identitate, in copie). Distribuirea pachetelor se face de luni pana vineri, intre orele 9.00 – 13.00. Produsele alimentare se vor distribui la o data ce va fi comunicata ulterior, ne-a declarat Adrian Arnautu, purtatorul de cuvant al Primariei Barlad.

Pachetele de igiena vor putea fi ridicate in termen de 45 de zile, iar ulterior, cutiile ramase neridicate vor fi impartite catre alti beneficiari care, intre timp, se incadreaza in categoriile carora le sunt destinate aceste ajutoare. In cazul in care numarul de solicitari este mai mic decat numarul de pachete primite, ajutoarele ramase vor fi redirectionate catre alte primarii, unde cererea a depasit numarul de pachete distribuite in teritoriu.

Pana la finele lui 2021, vor fi acordate cate patru transe de produse de igiena, a doua transa din 2020 urmand sa ajunga chiar in luna martie, si cate sase transe de produse alimentare. In cazul acestora, nu se stie deocamdata cand vor ajunge in teritoriu, ci doar ca, la fiecare transa, fiecare pachet va contine 4 litri de ulei, 2 kilograme de zahar, 5 kilograme de faina, 4 kilograme de malai, 4 kilograme de orez, 800 grame de paste fainoase, 900 grame de carne de porc la conserva, 1.500 grame de grame de carne de vita la conserva, 1.000 grame de pate de ficat la conserva, 1.400 grame de compot de fructe, 360 grame de gem dietetic si 360 grame de gem.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.