De astazi, barladenii au verde la plata impozitelor pe 2020

Asa cum s-a intamplat si in ultimii ani, cand contribuabilii din Barlad si-au putut achita impozitele pe locuinte, masini sau terenuri abia dupa jumatatea lui ianuarie, si in 2020, startul se va da pe 13 ianuarie. Acesta este al doilea an in care barladenii isi pot plati taxele si impozitele locale prin intermediul ghiseului virtual (www.ghiseul.ro), dar si al terminalului POS (cu cardul bancar, la ghiseu). Informarea vine chiar din partea reprezentantilor Serviciului Taxe si Impozite Persoane Fizice din cadrul Primariei Barlad, care au afisat atat la intrarea in institutie cat si pe holuri un anunt prin care li s-a adus la cunostinta contribuabililor ca, in perioada 06.01.2020 – 10.01.2020, nu se fac incasari (impozite, taxe, etc.) si operatii in baza de date informatica (inscrieri/radieri auto, imobile, scutiri impozite, etc). Cu alte cuvinte, spre deosebire de anii precedenti, dupa revenirea la munca din minivacanta de Anul Nou, barladenii nu si-au putut plati in prima saptamana din ianuarie 2020 nici macar restantele pe anii anteriori, dar nici amenzi ori alte taxe, intrucat programul a fost blocat la nivelul intregii tari pentru a se putea actualiza sistemul informatic si a se pune in acord cu Ministerul de Finante, ANAF si ceilalti ordonatori de credite.

In ceea ce priveste varianta platilor online prin intermediul portalului www.ghiseul.ro, trebuie spus ca, la acest moment, la nivelul Barladului sunt inregistrati 747 de contribuabili care isi achita impozitele si taxele locale fara a mai sta la coada la casieriile primariei. Celelalte localitati din judet inrolate pe portalul www.ghiseul.ro sunt Husi (145 de utilizatori), Murgeni (4 utilizatori), Negresti (53 utilizatori), Padureni (un utilizator), Vaslui (648 utilizatori) si Vinderei (2 utilizatori).

Revenind la Barlad, impozitele au ramas aceleasi de anul trecut, iar cei care vor achita integral impozitele pe locuinte, masini sau terenuri aferente anului 2020 pana la 31 martie vor beneficia de celebra reducere de 10% din suma datorata. Asa cum a devenit o obisnuinta deja, cu siguranta, si in acest an, primii care vor lua cu asalt ghiseele vor fi tot pensionarii, care vor sa scape de aceasta corvoada chiar din prima luna a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.