Dan Marian revine in forta. Obiective si cateva explicatii care tensioneaza scena politica

0
1500

Soc pe scena politica vasluiana: Dan Marian s-a inscris in ALDE, fostul senator si presedinte al PNL Vaslui semnandu-si, duminica, in fata presei locale, adeziunea. Gestul simbolic a fost insotit de mesaje simple si clare. Astfel, obiectivele ALDE Vaslui raman neschimbate, a declarat deputatul Daniel Olteanu, liderul formatiunii: la vara, dupa ce localele se vor fi consumat, ALDE trebuie sa fie a doua forta politica in judet si in top cinci la nivel national. Poate ajuta Dan Marian la atingerea acestor obiective? Fara indoiala, crede Olteanu. Mai mult, completeaza Dan Marian, ALDE va fi un jucator important in toate deciziile care vor urma in administratia judetului si va regla majoritatile. Altfel spus, experienta politica a lui Dan Marian, pe care nici adversarii nu i-o pot contesta, se va concretiza in negocierea unor majoritati puternice si stabile in consiliile locale, in care ALDE sa joace un rol cheie. In plan personal, Dan Marian nu pare dispus nici sa ierte, nici sa uite. Duminica, el a facut un rezumat al cauzelor retragerii lui temporare din viata politica si a indicat un singur vinovat: dr. Nelu Tataru, actualul presedinte al PNL Vaslui.

La mai bine de trei ani de la retragerea din viata politica, Dan Marian si-a anuntat, duminica, inscrierea in ALDE Vaslui. Deputatul Daniel Olteanu, liderul formatiunii, a salutat revenirea fostului lider PNL in prim-planul politicii judetene si a reamintit ca obiectivele politice ale ALDE, aceleasi, au o sansa in plus sa fie atinse.

In vara lui 2020, ALDE trebuie sa fie a doua forta politica in judet si a cincea la nivel national. Este greu, atat din cauza PSD, un partid foarte bine ancorat in teritoriu, cat si a PNL, care e pe un val de popularitate la nivel national, dar (…) alaturarea lui Dan Marian imi intareste credinta ca, in vara acestui an, ne vom realiza obiectivele, a declarat Daniel Olteanu.

Cu ce bagaj vine Dan Marian in ALDE? Raspunsul este simplu: o experienta politica de peste 20 de ani, de-a lungul carora a fost deputat, senator si presedinte de partid, multe contacte in teritoriu, cu oameni cu influenta si dispusi sa il urmeze in ALDE. De altfel, cei doi au anuntat surprize de proportii in perioada urmatoare in ceea ce priveste candidatii la primarii. In aceeasi ordine de idei, agenda politica a lui Dan Marian o completeaza pe cea a lui Olteanu si chiar o nuanteaza: ALDE Vaslui va fi un jucator important in toate deciziile care vor urma in administratia judetului, (…) va regla majoritatile. In traducere, alaturi de Olteanu, Dan Marian va juca un rol important in negocierea unor majoritati puternice si stabile in consiliile locale, orasenesti, municipale si la nivelul Consiliului Judetean, ALDE urmand sa aiba o pozitie determinanta.

Binomul Marian – Tataru, mai mult decat o dusmanie

Este de notorietate relatia proasta dintre fostul si actualul lider al PNL Vaslui, Dan Marian, respectiv Nelu Tataru. Duminica, primul a vorbit pe larg despre motivele care l-au fortat, in 2016, sa demisioneze din toate functiile politice detinute, inclusiv din cea de presedinte al PNL Vaslui (functie preluata, imediat, de dr. Nelu Tataru), si sa se retraga, pentru mai bine de trei ani, din viata politica. Tot acest lant de evenimente are, sustine Dan Marian, legatura cu Nelu Tataru, unul dintre artizanii planului diabolic de eliminare a mea din viata politica. Sintagmele folosite de Dan Marian (care a consultat si Dictionarul explicativ al limbii romane, pentru a nu gresi incadrarile – sic!) sunt edificatoare: facaturi justitiare, magarii (ulterior devoalate, n.r.), impostura.

Colegi de-ai mei de la vremea respectiva, nereusind sa performeze la nivel politic, nereusind sa demonstreze calitati si abilitati de lideri, incercand sa isi continue activitatea la nivel inalt in politica, observand ca sansele lor sunt zero, au pus la cale un plan diabolic de eliminare a mea din viata politica. Nu gresesc cand spun ca Nelu Tataru este un impostor si nu voi avea retinere in a argumenta acest lucru: in baza unor facaturi justitiare, am fost acuzat de DNA de fapte reprobabile. (…) A ocupat locul de presedinte al PNL, trimitindu-ma pe mine in ghearele Justitiei. (…) In primavara anului trecut, am fost exonerat de orice acuzatie si, ca orice soldat disciplinat al partidului, am avut o intrevedere cu Ludovic Orban, caruia i-am expus situatia – a fost un dialog intre doua persoane care au suferit in egala masura. Va aduceti aminte ca si domnul presedinte Ludovic Orban a fost acuzat de DNA, a fost trimis in judecata si a fost achitat de instanta. (…) Am incercat sa reintru in activitatea politica la PNL, timpul a trecut si (…) am constatat ca domnul presedinte Orban nu a indeplinit minima atributie pe care o avea de a ma repune in drepturile de simplu membru al partidului. Trag concluzia ca nu intamplatoare au fost vizitele lunare ale lui Ludovic Orban la cabinetul lui Nelu Tataru de la Husi…, a spus Dan Marian.

Si acesta este doar inceputul unui meci care promite sa fie nu doar lung, ci si sangeros…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.