Cine au fost cei mai buni sportivi Wazary Dojo Barlad in anul 2019?

0
1627

Cu doar cateva zile inainte de Craciun, luptatorii legitimati la Clubul Sportiv Wazary Dojo Barlad, afiliat la Federatia Romana de Kempo, care s-au evidentiat la competitiile de arte martiale din cursul anului 2019 au avut parte de o premiere speciala. Este vorba despre o ceremonie desfasurata in sala de sport a Scolii Gimnaziale Principesa Elena Bibescu Barlad, organizata de sensei Alexandru Rotaru, in cadrul careia toti sportivii care au cucerit medalii la campionatele si concursurile din ultimele 12 luni au primit diplome de excelenta, iar cei de pe primele cinci locuri au primit si cupe. in total, cei 49 de copii care au participat la competitiile de profil si-au adaugat in palmares 132 de medalii, dintre care 56 de aur, 48 de argint si 28 de bronz. Performanta este extraordinara pentru un club mic, de provincie, cu atat mai mult cu cat medaliile au fost obtinute in numai opt competitii. In total, in cei opt ani de activitate, clubul a adunat 1.352 de medalii.

In functiile de rezultatele fiecaruia, a fost alcatuit si topul celor mai buni zece sportivi din anul 2019. Pe primul loc s-a situat Ana Maria Raluca Mazilu (11 ani), medaliata cu aur la Campionatul Mondial (CM) de BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu) WBJJA (World Brazilian Jiu-Jitsu Asociation), aur la Campionatul European (CE) de BJJ WBJJA, argint la Campionatul National (CN) de Kempo – proba Submission si aur la Cupa Romaniei de Kempo – proba Grappling (in total, in 2019, a cucerit 6 medalii de aur si 3 de argint). Aceasta a fost urmata de Marian Popa (10 ani), medaliat cu argint la CM de BJJ WBJJA, aur la CE de BJJ WBJJA si aur la CN de Kempo (total – 3 aur, 2 argint si 2 bronz).

Pe locul III s-a clasat Maria Georgiana Gafton (9 ani), medaliata cu argint la CM de BJJ WBJJA si aur la CN de Kempo (total – 5 aur si 1 argint). Top zece este continuat de Andrei Ciobanu (14 ani), medaliat cu aur la CE de BJJ WBJJA, aur la CN de Kempo si aur la Cupa Romaniei de Kempo – proba Grappling (total – 4 aur si 1 argint). Pe locul V s-a situat Alexandra Craciun (12 ani), medaliata cu argint la CM de BJJ WBJJA, argint la CE de BJJ WBJJA, aur la CN de Kempo si aur la Cupa Romaniei de Kempo – proba Grappling (total – 3 aur si 5 argint), iar pe locul VI s-a clasat David Angheluta (12 ani), medaliat cu aur la CM de BJJ WBJJA, aur la CE de BJJ WBJJA si argint la CN de Kempo – proba Submission (total – 2 aur, 1 argint si 1 bronz).

Ultimele patru pozitii ale clasamentului au fost ocupate, in ordine, de Silvia Victoria Burca (13 ani), medaliata cu bronz la CE de BJJ WBJJA, argint la CN de Kempo si aur la CN al Republicii Moldova la Kempo (total – 4 aur, 2 argint si 1 bronz), Florin Padure (12 ani), medaliat cu argint la CE de BJJ WBJJA si aur la CN de Kempo (total – 3 aur si 2 argint), Cristian Padure (12 ani), medaliat cu argint la CE de BJJ WBJJA si aur la CN de Kempo (total – 2 aur si 1 argint) si Andrei Olar (10 ani), medaliat cu bronz la CE de BJJ WBJJA si aur la Cupa Romaniei de Kempo – proba Grappling (total – 2 aur, 1 argint si 3 bronz). Clasamentul a fost alcatuit pe baza unor puncte acordate pentru cistigarea medaliei de aur, in functie de nivelul concursului.

Anul 2019 a fost un an incredibil, cu rezultate extraordinare. Clubul nostru a dat Barladului doi campioni mondiali, trei vicecampioni mondiali, sase campioni europeni si trei vicecampioni europeni, iar alti trei sportivi au prins podiumul la Campionatul European de BJJ WBJJA. La nivel national, avem noua campioni nationali la Kempo, sapte vicecampioni si trei sportivi care au urcat pe locul al treilea pe podium. Pentru mine, anul acesta a fost unul dintre cei mai dificili ani de cand conduc acest club si consider ca performanta a fost limitata de citiva factori obiectivi, insa indiferent de situatie, noi mergem inainte si sunt convins ca plusul de experienta acumulat ne va aduce o imbunatatire a rezultatelor. Vreau sa felicit acesti sportivi minunati si sa le multumesc parintilor pentru implicare. Nu vreau sa ne facem iluzii, dar cred ca putem depasi aceste performante cu incredere si perseverenta. Avem sportivi cu potential, iar asta imi da incredere ca, in 2020, vom realiza performante notabile. Avem nevoie mare de un sprijin finaciar din partea unui sponsor, ca sa putem asigura participarea sportivilor la nivelul la care sunt pregatiti si fac apel, pe aceasta cale, catre toti cei care pot sponsoriza o parte din activitatea noastra sa vina alaturi de noi, a declarat sensei Alexandru Rotaru, presedintele Asociatiei Clubul Sportiv Wazary Dojo Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.