12 rugbisti barladeni In loturile 2020

0
1628

Conducerea Federatiei Romane de Rugby (FRR) a hotarat componenta loturilor nationale 2020, pe categorii de varsta, nu mai putin de 12 barladeni fiind inclusi printre jucatorii pe care se bazeaza antrenorii pentru competitiile internationale din acest an la categoriile U18, U20 si la seniori.

Pe data de 9 decembrie, membrii Biroului Federal din cadrul FRR s-au intrunit pentru ultima oara in anul 2019. Printre hotararile aprobate se numara si stabilirea componentei diferitelor loturi nationale largite pentru 2020, ce cuprind sportivii cu cele mai mari sanse de participare la competitiile internationale programate pentru acest an. Deocamdata, insa, au fost definitivate doar lotul de juniori U18, cel de U20 si cel de seniori, urmand ca, in perioada urmatoare, sa fie definitivate si cele pentru categoriile U15, U16 si U17.

Cum Barladul a fost mereu o adevarata pepiniera de talente la sportul cu balonul oval, e limpede ca printre jucatorii inclusi in loturile 2020 se regasesc si barladeni. Astfel, din lotul national largit pentru categoria seniorilor fac parte sapte barladeni, care si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, ulterior au facut pasul la Rugby Club Barlad, dupa care au fost transferati la alte echipe de top din tara. Este vorba despre Cristi Chirica (22 ani, CSM Stiinta Baia Mare), Gabriel Rupanu (22 ani, Timisoara Saracens), Robert Neagu (28 ani, CSA Steaua), Cosmin Iliuta (20 ani, SCM Gloria Buzau), Alexandru Bucur (25 ani, CSM Stiinta Baia Mare), Alexandru Tigla (26 ani, CSM Stiinta Baia Mare) si Vasile Balan (27 ani, CSA Steaua).

In lotul national de U20 au fost inclusi doi barladeni, in speta Cosmin Andrei Chirica (19 ani) si Ovidiu Neagu (20 ani), ambii legitimati la Rugby Club Barlad. Si acestia si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, dar in prezent evolueaza la reprezentativa de seniori a orasului. Nu in ultimul rand, din lotul national U18 fac parte trei barladeni, evident, toti legitimati la Clubul Sportiv Scolar Barlad. Este vorba despre juniorii Andrei Comanescu, Robert Simonel Hincu si Toma Razvan Mirzac, antrenati de Florin Ibanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.