Zilele Scolii „George Tutoveanu” Barlad

0
1274

In aceasta saptamana, elevii si corpul profesoral din cadrul Scolii Gimnaziale „George Tutoveanu” Barlad participa la diverse manifestari aniversare. Unitatea de invatamant, una dintre scolile de renume din judet, care se mandreste cu faptul ca a indrumat pasii a sute de olimpici, implineste 39 de ani de la infiintare. Daca marti si miercuri (3-4 decembrie), elevii si profesorii iau parte la diverse activitati in cadrul claselor de curs, joi, 5 decembrie, atentia se muta la Biblioteca Municipala „Stroe S. Belloescu”, unde va avea loc o noua editie a simpozionului national „Abordarea integrata a continuturilor – de la teorie la practica”. Inainte insa, la ora 9.00, participantii vor fi primiti la Primaria Barlad unde, la ora 9.30, va fi vernisata expozitia „Culorile copilariei”. De la ora 10.00, vor fi deschise lucrarile simpozionului, la 11.30 vor fi prezentate lucrarile pe sectiuni, la 13.30 va avea loc un moment artistic, iar la 14.00 vor fi inmanate diplomele si materialele informative.

Scoala Gimnaziala „George Tutoveanu” Barlad si-a deschis portile pe data de 15 iulie 1980, in cartierul Gara, din partea de sud a orasului. La acel moment se numea doar „Scoala cu clasele I-VIII nr. 11” Barlad, abia in 1995 primind numele scriitorului barladean George Tutoveanu. In 2005 a fost organizata prima editie a Concursului de creatie literara „George Tutoveanu”, patronat de prof. univ. C. D. Zeletin si coordonat de profesorii catedrei de limba si literatura romana.

In prezent, scoala dispune de 21 sali de clasa, majoritatea fiind dotate cu videoproiectoare si calculatoare, trei laboratoare, doua cabinete (psihologie si logopedie), o biblioteca cu peste 15.000 volume, un cabinet de informatica, un cabinet medical, o sala de sport moderna, cabinete metodice (limba si literatura romana, fizica, chimie, biologie, matematica), o curte asfaltata, microbuz scolar, instalatii de monitorizare video, etc. Aici invata in jur de 1.000 de elevi si predau 54 de cadre didactice titulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.